У Пекіні стартували Олімпійські ігри-2022

17:36, 04.02.2022
У Пекіні стартували Олімпійські ігри-2022

На Олімпіаді в Пекіні Україну представлятимуть 45 спортсменів у 12 дисциплінах (facebook.com/minmolodsport)

XXIV зимові Олімпійські ігри сьогодні офіційно відкрилися  у Пекіні на стадіоні Пташине гніздо. Вони триватимуть до 20 лютого.


Як інформує Украна молода, урочисту церемонію відкриття на національному стадіоні «Пташине гніздо» транслює «UA: Перший».


Глядачі мали змогу спостерігати яскраве дійство за участю танцівників, музикантів та побачити захопливе віртуальне шоу і салюти. 


Після виконання державного гімну Китаю стартував парад країн-учасниць.І першими у параді країн традиційно вийшли спортсмени Греції.

 


Синьо-жовтий прапор України несли олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко та срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.


Хоча столиця Китаю Пекін є офіційним містом-організатором Ігор, місця проведення різноманітних змагань розподілені по трьох регіонах.

 


На національному стадіоні Пташине гніздо вже стартували змагання з фігурного катання, а також проходитиме церемонія закриття Ігор-2022.


Яньцин – гірський район за 75 кілометрів на північний захід від Пекіна – є місцем проведення змагань з гірських лиж.


А Чжанцзякоу – це місце для катання на лижах та сноуборді, розташоване ще за 100 кілометрів від Яньцина.

 


Кожна з трьох зон має своє олімпійське село, і всі три з’єднані нещодавно побудованою високошвидкісною міжміською залізницею.


Відомо, що 4 тисячі спортсменів з 95-ти країн виступлять у 15 видах спорту та розіграють 109 комплектів нагород

 


Україну в Пекіні представляють 45 спортсменів у 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.


До складу української делегації також увійшли: 26 тренерів, 10 лікарів та масажистів, 7 представників технічного персоналу.


Як повідомляла УМ, прапороносцями від України на церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор-2022 були фристайлер Олександр Абраменко та фігуристка Олександра Назарова.