Олімпіада-2022: Олександр Абраменко і Олександра Назарова стали прапороносцями від України

11:51, 03.02.2022
Олімпіада-2022: Олександр Абраменко і Олександра Назарова стали прапороносцями від України

Прапороносці від України на Олімпіаді в Пекіні:Олександра Назарова та Олександр Абраменко. (Коллаж: facebook.com/olympicua)

Фристайлер Олександр Абраменко та фігуристка Олександра Назарова будуть прапороносцями від України на церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор-2022, яка відбудеться у Пекіні п’ятницю, 4 лютого, 

 

Як інформує УМ, про це 3 лютого повідомили на  офіційному сайті Олімпійського комітету України (НОК).

 

Обидва спортсмени вже прокоментували це рішення.

 

Так, Абраменко заявив: «Перш за все, це велика честь для мене нести прапор своєї країни, за яку виступаєш, яку прославляєш на кожних стартах. Я про це давно мріяв і радий, що мені доручили таку відповідальну місію. Відчуваю гордість і хвилювання водночас».

 

«Ще на зимових Іграх в Пхьончхані-2018 я дуже прагнула стати прапороносцем, але розуміла, що для мене це дебютні змагання такого рівня. І тому зараз я дуже щаслива розділити такий урочистий момент зі своїм колегою по команді і всією Україною», — зазначила Олександра.

 

Абраменко – олімпійський чемпіон з лижної акробатики 2018 року, а Назарова – срібна призерка юнацьких Олімпійських ігор.

 

Олімпійські ігри у Пекіні відбудуться від 4 до 20 лютого. У столиці Китаю понад три тисячі спортсменів розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах спорту.

 

Раніше міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, що через розслідування Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) нашу збірну могли позбавити права виступати під національним прапором на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні.

 

 

Як повідомляла УМ, ще до відкриття Ігор у Пекіні український фігурист Іван Шмуратко спричинив неабиякий резонанс у російських ЗМІ: почувши запитання журналістів російською – відповів їм англійською. Ще й додав, що може відповідати також і українською мовою.