Зимова Олімпіада-2022: Мінспорту рекомендувало збірній України уникати росіян

20:12, 24.01.2022
Зимова Олімпіада-2022: Мінспорту рекомендувало збірній України уникати росіян

Українські олімпійці під час процедури передачі естафети від учасників Олімпіади в Токіо до Пекіна. (facebook.com/minmolodsport)

Керівництво Міністерства молоді та спорту рекомендувало спортсменам, які представлятимуть Україну на Зимовій Олімпіаді-2022 уникати контактів з представниками Росії.

 

Українські олімпійці не повинні фотографуватися з російськими конкурентами та стояти з ними поряд на олімпіаді в Пекіні, яка відбудеться з 4 по 20 лютого цього року.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у коментарі для Суспільне.

 

Глава відомства заявив, що в нього була онлайн-зустріч із усіма спортсменами та тренерами.

 

"У нас була онлайн зустріч із усіма спортсменами та тренерами, як поводитися в таких ситуаціях, коли будуть провокації, як це було на літній Олімпіаді. Всі спортсмени знають, як поводитися в таких ситуаціях. Вони не повинні стояти разом, коли стоять спортсмени з Росії із прапором»,— заявив міністр молоді та спорту .

 

Вадим Гутцайт пояснив, що такі дії були потрібні після скандалів на Олімпіаді-2020 у Токіо. Тоді деякі українські олімпійці фотографувалися із російськими спортсменами, чим викликали питання українців у соціальних мережах.

 

Нині ж у відомстві хочуть уникнути скандалів.

 

                                          Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт (ліворуч). 

 

Зауважимо, що у Міністерстві молоді та спорту України затверджено склад Олімпійської збірної України на XXIV зимові Ігри в Пекіні.

 

Цього разу 45 спортсменів представлятимуть Україну в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

 

Важливо, що це на 12 атлетів більше, ніж на попередніх зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані-2018.

 

Як повідомляла «УМ», неабиякий скандал в Україні викликало спільне фото  української легкоатлетки Ярослави Магучіх з російською легкоатлеткою Марією Ласіцкене на Олімпіаді-2020 у Токіо.

 

Тоді як український паралімпієць Ігор Цвєтов, який виборов срібло з бігу на 100 метрів на Паралімпіаді-2021, відмовився від спільного фото з росіянами під час церемонії нагородження у Токіо.