Віцечемпіон світу з сумо Дмитро Слепченко засуджений на 12,5 років за вбивство байкера

16:09, 03.12.2021
Віцечемпіон світу з сумо Дмитро Слепченко засуджений на 12,5 років за вбивство байкера

Дмитро Слепченко є віцечемпіоном світу з сумо. Його визнано винним в умисному вбивстві та хуліганстві. (Фото: Київська міська прокуратура)

Дарницький районний суд міста Києва засудив до 12 років і 6 місяців позбавлення волі обвинуваченого Дмитра Слепченка за вбивство байкера на Харківському шосе у Києві, яке було скоєно ще у травні 2017 року.

 

Вирок суд оголосив 2 грудня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Київська міська прокуратура у п’ятницю.

 

Слепченко є віцечемпіоном світу з сумо. Його визнано винним в умисному вбивстві та хуліганстві.

 

Зауважимо, що судовий процес тривав майже 4 роки. Крім умисного вбивства сумоїсту  також інкримінували епізод зі стріляниною на парковці. А в іншому суді розглядається ще одна справа відносно нього ж  - за фактами систематичних втеч зі спеціалізованої лікарні та зберігання наркотиків, які знайшли у його палаті.

 

Оскільки обвинувачений перебуває під вартою, частину призначеного покарання йому зараховано за "законом Савченко" як день за два. Однак 2 роки, які він перебував у психіатричному закладі, суд йому не перераховував, оскільки такий заклад не відноситься до місць попереднього ув’язнення.

 

Своєї вини обвинувачений не визнав.

 

Прокурор у судових дебатах просив 15 років позбавлення волі для обвинуваченого  Дмитра Слепченка.

 

З матеріалів слідства відомо, що у 2016 році Слепченко, перебуваючи на парковці біля столичного супермаркету, через раптово виниклий конфлікт кілька разів стріляв у бік охоронця.

 

24 травня 2017 року на Харківському шосе у столиці стався дорожній конфлікт: водій авто здійснив кілька пострілів у бік мотоцикліста, який зупинився на перехресті. Поранений чоловік від отриманих травм помер. Підозрюваний з місця скоєння злочину втік.

 

За підозрою у вбивстві затримали віце-чемпіона світу з сумо Дмитра Слепченка. Спершу суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Пізніше на підставі результатів судово-психіатричної експертизи суд змінив йому запобіжний захід на поміщення до психіатричного закладу.

 

Водночас Слепченко в подальшому неодноразово залишав цей заклад. Було оголошено підозру двом працівникам Київської міської психоневрологічної лікарні №3, які сприяли систематичним втечам підозрюваного.

 

4 жовтня 2019 року Дарницький районний суд Києва за клопотанням прокурора повернув підозрюваного у СІЗО.

 

Як повідомляла "УМ", в Гадячі засудили жінку, яка втопила немовля у відрі з помиями.