Бойовий льотчик Владислав Оберемок переплив Дніпро на честь 30-річчя ЗСУ

08:03, 01.12.2021
Бойовий льотчик Владислав Оберемок переплив Дніпро на честь 30-річчя ЗСУ

Владислав Оберемок фінішував на протилежному березі Дніпра. (Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ)

Військовий льотчик, учасник бойових дій Владислав Оберемок переплив майже півтори тисячі метрів Дніпра у Києві у вівторок.

 

Льотчик вертольота Мі-8 зробив це на знак пошани до полеглих українських воїнів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Командування Повітряних Сил ЗСУ в соцмережах.

 

Плаванням Влад займається лише на любительському рівні. Але, не дивлячись на це, холод, туман і течія не завадили втілення його задуму в життя.

 

«Коли бачиш на тому березі український прапор — шляху назад немає», — жартує льотчик.

 

«Матері й досі не казав, можу собі уявити її обурення. Батько ж відреагував у своєму репертуарі, запитавши: «А чому тільки півтори тисячі? Бери більшу дистанцію!» Не буду брехати, у колективі знайшлись і скептики, які не зрозуміли ідею й головне — навіщо цей зайвий клопіт потрібен, та більшість підтримали вкрай позитивно», поділився Владислав Оберемок із АрміяІнформ.

 

Владислав додає, усміхаючись: «Хотів привернути увагу суспільства до військовослужбовців, показати, що ми готові виконувати завдання як у повітрі, так і на землі… і навіть на воді».

 

Льотчик — хоч і значно молодший за Україну, та вже не з чуток знає, якими зусиллями виборюється мир. У свої 24 він не раз виконував важливі завдання у фронтовому небі за штурвалом Мі-8. Тож акцію символічно приурочив до 30-річчя Збройних Сил України.

 

На березі на пілота чекала потужна група підтримки — колеги з частини, рідний брат, який також є військовим льотчиком, представники Командування Повітряних Сил.

 

Але справжньою несподіванкою для Влада стала особиста підтримка Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Валерія Залужного на тому березі Дніпра. Він привітав льотчика-плавця з успішним «форсуванням» Дніпра та вручив йому наручний годинник.

 

Плавець подякував керівництву - командирам, командувачу Повітряних Сил за довіру та підтримку. І наприкінці резюмував, що «в небі все ж — важче…».

 

Після успішного подолання дистанції Владислав Оберемок полегшено видихнув і поїхав у частину готуватись до польотів. Там на нього чекає більш звична стихія – повітряна.

 

 

Як повідомляла раніше «Україна молода», військовослужбовець 14-ої ОМБр ім. Князя Романа Великого Микола Луговий пробіг безперервно ультрамарафон – 270 км за 27 годин.