На ВДНГ проходить міжнародний кібер-турнір з DOTA

15:27, 03.06.2021
На ВДНГ проходить міжнародний кібер-турнір з DOTA

Арена-трансформер, де проходить міжнародний кібер-турнір

Кібер-турнір відкрився 2 червня у 7 павільйоні ВДНГ у Києві. До 13 червня 18 кращих кіберспортивних команд зі всього світу змагатимуть за призовий фонд турніру Dota Pro Circuit (DPC), який складає 500 тисяч доларів.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі КМДА.

 

Нинішній етап змагань має назву WePlay AniMajor, а 18 команд у ньому розподілені таким чином:

Wild Card – 6 команд.

Груповий етап – 6 команд.

Плей-офф – 6 команд.

 

Кращі команди сезону згодом візьмуть участь у The International (TI), головному щорічному турнірі з Dota 2, де битимуться за мільйони доларів. Торік через пандемію COVID-19 у 2020 році TI не відбувся – його призовий фонд був перенесений на захід 2021 року.

 

Як розповів генеральний продюсер організаторів – WePlay Esports – Максим Білоногов, для учасників турніру хочуть створити шоу, яке “вболівальники запам’ятають і будуть готові переглядати роками“.

 

«Ми плануємо дати глядачам дещо більше, ніж просто круті ігри в Dota 2 – розважальна програма запланована такою, що під час трансляції не захочеться відриватися від екрану навіть на хвилину», – сказав він.

 

Київська арена, де проходить WePlay AniMajor, – це арена-трансформер, обладнана для проведення кіберспортивних шоу світового класу. Після свого відкриття в IV кварталі 2020 року вона прийняла два кіберспортівних турніри й Ultimate Boxing Night – вечір боксерських двобоїв, який транслювався на Twitch, YouTube, DAZN та інших платформах.

 

Дивитися офіційну трансляцію англійською можна на каналах Twitch та YouTube.