Ірина Деха перемогла росіянок і стала чемпіонкою Європи, відео

06:21, 09.04.2021
Ірина Деха перемогла росіянок і стала чемпіонкою Європи, відео

Переможний ривок чемпіонки Ірини Дехи.

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що проходить у столиці Росії - Москві,  українка Ірина Деха стала абсолютною чемпіонкою континенту у ваговій категорії до 76 кг.

 

24-річна спортсменка з Харкова здобула три золоті медалі.

 

Вона змогла підняти штангу, вагою 113 кг у ривку, та 135  - у поштовху.

 

Загалом Ірина Деха  подужала 248 кг, таким чином вона  стала  абсолютною чемпіонкою континенту, випередивши своїх конкуренток – росіянок Ірину Сотієву та Анастасію Романову.

 

 

Відтак, у Москві у чергове пролунав український гімн, а прапор України майорів над двома російськими триколорами під час церемонії нагородження. 

 

 

Це не перше чемпіонство для Ірини Дехи.

 

У 2016 році вона також завоювала всі три медалі на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики у Норвегії.

 

До речі, Ірина Деха  четверта українка, яка двічі підіймалася на вищу сходинку п'єдесталу на континентальній першості з важкої атлетики.

 

За кілька днів до того інша українка Каміла Конотоп також у Москві стала абсолютною чемпіонкою Європи. Вона  виступає у ваговій категорії до 55 кг.

 

"Гімн України у Москві — це сильно! Пишаюся досягненнями наших важкоатлетів на чемпіонаті Європи у Росії.  Гордий за проведену роботу, щиро вітаю наших важкоатлетів та їхніх тренерів з відмінним результатом! Україна — вперед!", - написав голова Федерації важкої атлетики України. 
 
 

Зазначимо, що в активі збірної України  ще й бронзова нагорода Дмитра Вороновського і мала «бронза» Ангеліни Ломачинської в ривку.

 

Чемпіонат Європи з важкої атлетики у Росії триватиме до 11 квітня.

 

Нагадаємо, дворазовими чемпіонками Європи також були українки Ольга Коробка (2006–2008 роки, понад 75 кг), Наталія Троценко (2008, 2009 роки, до 53 кг) та Ірина Паратова (2013, 2015 роки, до 53 кг).