Чемпіонат світу з хокею-2021 не відбудеться у Білорусі

19:01, 18.01.2021
Чемпіонат світу з хокею-2021 не відбудеться у Білорусі

Білорусь втратила право на проведення чемпіонату світу з хокею через Лукашенка.

Білорусь, яку очолює самопроголошений «президент» Олександр Лукашенко, отримала офіційну відмову у проведенні Чемпіонату світу з хокею у 2021 році.

 

Відтак, через режим Лукашенко постраждала і Латвія. Адже Рига спільно з Мінськом подавали заявку на чемпіонат.

 

Як передає Україна молода, про це повідомив президент Міжнародної федерації хокею (IIHF) Рене Фазель у понеділок.

 

Зокрема, він оголосив, що організація ухвалила рішення перенести частину чемпіонату світу з хокею 2021 року за межі Білорусі.

 

"Через проблеми з безпекою Рада IIHF підтвердила, що рішення перенести чемпіонат світу з хокею 2021 з Білорусі не уникнути. Рішення було ухвалене Радою після завершення належної перевірки", - сказав президент федерації.

 

Пан Фазель також додав: "Дуже прикро, що довелося скасувати спільну заявку Мінська і Риги. Під час переговорів ми намагалися посприяти тому, щоб ЧС-2021 став інструментом примирення. Щоб він допоміг вирішити соціально-політичні проблеми, що відбуваються в Білорусі".

 

Зауважимо, що 18 січня Автовиробник Skoda та косметичний бренд Nivea заявили про відмову виступити спонсорами Чемпіонату світу з хокею, якщо він пройде в Білорусі.

 

Дещо раніше, у грудні 2020 року самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку та НОК Білорусі заборонили відвідувати Олімпійські ігри. Тоді як Лукашенко попереджав Москву про "хрестовий похід" Заходу.