Найбільша поразка в історії: збірна України пропустила сім голів у матчі з Францією

11:02, 08.10.2020
Найбільша поразка в історії: збірна України пропустила сім голів у матчі з Францією

країнці готуватимуться до ще двох матчів проти топ-збірних – Німеччини 10 жовтня та Іспанії 13 жовтня

Збірна України провела товариський матч проти Франції. Матч 7 жовтня на "Стад де Франс" увійде до літопису нашої команди як найбільша поразка в історії – українці пропустили аж сім голів.

 

Головний наставник збірної України Андрій Шевченко прокоментував розгромну поразку. Тренер заявив, що тренерський штаб не міг розраховувати на найсильніших гравців, щоб дати гідний бій серйозному супернику, передає 24 канал.

 

За його словами, тренерський штаб вирішив поставити такий склад на гру з перспективою на наступні два матчі у Лізі Націй. Натякаючи на те, зо Караваєву та Сидорчуку, які зіграли за клуби солідну кількість матчів, потрібно дати час на відновлення. Про це розповів Андрій Шевченко на післяматчевій пресконференції, пише 24 канал.

 

На думку Андрія Шевченка, протягом матчу його підопічні створювали моменти, тому рахунок зустрічі міг бути не таким великим. Футболісти серйозно поставились до цього товариського матчу та намагались дати гідний бій чемпіону світу 2018 року.


"Порівнювати наші дві команди наразі неможливо, але деякі відрізки в нашому виконанні були непоганими — зокрема, початок другого тайму. Франція — чемпіон світу, на жаль, ми не змогли привезти наш найкращий склад, щоб якось намагатися конкурувати з нею", – заявив Шевченко.

 

На запитання про Циганкова, який став найкращим серед всіх українських футболістів, Шевченко відповів, що Віктор набирає фізичну форму, що не може не тішити у такій складній ситуації.

 

Підсумовуючи коментар Шевченко підкреслив, що поки тренерський штаб не знає, хто буде в обоймі національної команди на офіційні матчі проти Німеччини та Іспанії. Поки що команда готується у складі 18 польових гравців та голкіпера. Вони чекають результатів повторних тестів на коронавірус від футболістів "Шахтаря", тоді зможуть більше зрозуміти, кого зможуть використати у найближчих матчах.

 

Додамо, цей матч міг не відбутися. Вперше гра була запланована на 27 березня. Але її перенесли через пандемію коронавірусу та оголошений карантин.

 

За три дні до матчу виявилося, що у двох гравців збірної України – воротаря Андрія Пятова та півзахисника Тараса Степаненка – коронавірус. Через це решта гравців "Шахтаря" були змушені відправитися на самоізоляцію.

 

Вже у розташуванні збірної України позитивні тести на коронавірус виявили у воротарів Юрія Паньківа та Андрія Луніна. Тож в заявку на цей матч довелося внести 45-літнього Олександра Шовковського.

 

У збірній України в цьому матчі дебютувало одразу четверо гравців: Георгій Бущан, Ілля Забарний, Юхим Конопля та Олександр Зубков.
Сім пропущених голів. Стільки збірна України ніколи не пропускала у своїй історії. Як і шість чи п’ять голів. Найбільше українці у своїй історії пропускали чотири голи за один матч. 7 жовтня 2020 року цей показник було перевершено.

 

Розгром українців було розпочато вже на дев’ятій хвилині, коли Жиру пробивав головою. Бущан відбив м’яч, але точно туди, де опинився Камавінга. 17-літній гравець у падінні через себе пробив у кут воріт.

 

Українці ж не надто добре діяли в захисті. Ще менше в них виходило у нападі. Тож наступні голи стали логічним наслідком помилок. Жиру у своєму сотому матчі за збірну зумів оформити дубль. У першому випадку він завдав удару, коли проти нього грав Миколенко. Але захисник не зумів завадити супернику відзначитися. А згодом форвард вдало зіграв на добиванні, у падінні головою відправивши м’яч у ворота Бущана.

 

Лише після цього українці створили момент, який можна було вважати гольовим. Зубков отримав м’яч у штрафному суперників. Але проти двох гравців нічого зробити не зумів. Тому у падінні відкинув м’яч на Михайліченка. Захисник зробив ривок по фланзі, після чого прострілив в центр штрафного майданчика. Туди, куди набігав Маліновський. Але удар у півзахисника не вийшов.

 


Четвертий гол у матчі українці забили у свої ворота самі. Миколенко невдало зіграв головою після подачі з кутового.

 

Після цього Маліновський двічі міг забивати гарматними ударами. Але двічі з ними впорався Манданда. Правда другий раз відбивати м’яч йому довелося вже ногами у падінні.

 

Другий тайм розпочався з масових замін у складі кожної зі збірних. І моменту у виконанні українців. Циганков відправив у прорив Ярмоленка. Але Андрій не зумів скористатися моментом, програвши позицію Варану, і завдавши невдалого удару.

 

Надію на прийнятний результат українцям подарував Циганков. Він прийняв м’яч, на техніці пройшов суперників та завдав потужного і влучного удару. Голкіпер з його пострілом не впорався.

 

Після цього українці створили ще один момент. Але після удару Зубкова м’яч влучив у перекладину.

 

На цьому моменти у виконанні українців закінчилися. А французи влаштували справжнє побоїще. Особливо старався Мбаппе. Він віддав пас п’ятою, коли забивав Толіссо. Сам обіграв сімох суперників, коли забивав шостий гол у ворота українців.


Сьомий гол вже наприкінці зустрічі забив Грізманн після незначного рикошету від Забарного.


Українці готуватимуться до ще двох матчів проти топ-збірних – Німеччини 10 жовтня та Іспанії 13 жовтня. Від цих команд вони пропускали максимум по чотири голи.