У Хмельницькому будуватимуть льодовий палац за 280 мільйонів

12:33, 21.05.2020
У Хмельницькому будуватимуть льодовий палац за 280 мільйонів

Завершити будівництво Льодового палацу в Хмельницькому планують до 31 грудня 2024 року

Хмельницький зробив заявку на те, щоб стати знаковим у хокеї та фігурному катанні містом.

 

Управління капітального будівництва Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради 7 травня за результатами тендеру повідомило про намір укласти угоду з ТОВ «БК ВТМ» про будівництво Льодового палацу в Хмельницькому за 279,75 млн грн.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється у системі «Прозорро».

 

Фірма повинна буде звести двоповерхову будівлю Льодового палацу з льодовою ареною та трибунами для глядачів на 450 місць по вул. Прибузькій, 7/3А до кінця 2024 року.

 

Будівля Льодового палацу складатиметься з двох поверхів. У центральній частині першого поверху буде розташовано двосвітловий зал з льодовою ареною та трибуна для глядачів на 450 місць.

 

Також на першому поверсі розмістять: вестибюль для глядачів з входами до залу, каси, гардеробні, камери схову, туалети для відвідувачів, адміністративні приміщення, роздягальні для команд, тренерські, кімнати суддів, медичні кімнати, технічні, допоміжні та підсобні приміщення.

 

Другий поверх займуть: фойє для глядачів з додатковими входами до трибун залу, буфети, туалети, зал для конференцій, зали спеціальної фізичної підготовки, допоміжні та технічні приміщення.

 

У вартість будівництва ввійде закупівля обладнання: по два комплекти тренажера Attack triangle (імітація гравця з ключкою для відпрацювання техніки володіння шайбою) і тренажера для відпрацювання вправ з дриблінгу в русі за різними траєкторіями типу «змійка»; по чотири тренажери Plyo Box для відпрацювання техніки катання з двома майданчиками і PowerSkater для відпрацювання техніки катання з двома майданчиками; чотири комплекти тренажера для катання; мультистанція на чотири персони; сидіння для стадіону та інші.

 

Фірма «Mirbud S.A.» (Польща) марно скаржилась замовнику на обмеження аналогічних договорів 2018-2019 роками, вимогу відгуку, виданого не раніше оголошення тендеру, і наявності власних бетонно-змішувальних вузла чи установки на відстані не більше 30 км.

 

Також вона стверджувала, що не може ознайомитись із проектом за адресою замовника, бо через карантин посадовці міської влади приймають громадян у телефонному режимі.

 

Щодо останнього замовник відповів, що учаснику достатньо локальних кошторисів.

 

Єдиним конкурентом було хмельницьке ТОВ «Укрстандарт», яке належить місцевому директору Олегу Янковому та його ж ТОВ «Фінансова компанія «Укрстандарт».

 

Засновником створеної в 2017 році хмельницької «БК ВТМ» зі статутним капіталом 1,00 млн грн. є Тетяна Майор. Керує фірмою Валентин Заболотний, який також очолює ТОВ «БК «ВТМ» Вячеслава Майора. Останній разом із Дмитром Польним володіє ПФСП «Олександрит», яке було замовником наданого переможцем аналогічного договору за 2019 рік про будівництво торгово-офісного центру по вул. Соборній, 12 за 1,00 млн грн.

 

Тетяна Майор володіє ТОВ «Продуктова компанія ВТМ», ТОВ «Матриця Плюс», ТОВ «Сузір’я М» і частками в ЖБК, а Заболотний – ПП «Язо», ТОВ «Універсал 2016», ПФ «Віндекс», ТОВ «Добробутінвестсервіс», ТОВ «Рембуд-Проект» і ТОВ «Рембуд-Транс».

 

Як пише «Незалежний громадський портал», раніше «Рембуд-Проект» і «Рембуд-Транс» належали Сергію Мандзію – нардепу від партії «Слуга народу». Він є співзасновником ГО «Федерація хокею хмельницької області» та ГО «Хокейний клуб Проскуров».

 

У 2018 році переможець отримав єдиний підряд ПАТ «Хмельницькгаз» на 49 тис грн.