«Ніколай» від Нікі, «Кінгстон» від Гвен

13.09.2007
«Ніколай» від Нікі, «Кінгстон» від Гвен

Різнокольорова модель від дому «Гізеретт». (Фото Рейтер.)

Джессіка Сімпсон і Хіларі Свонк, Міша Бартон і Джанет Джексон, сестри Ольсен, Демі Мур із Ештоном Кетчером і, звісно, затята модниця Вікторія Бекхем... У НьюЙорку цими днями зібрався весь цвіт американського зіркового товариства. Ще б пак, адже Ньюйоркський тиждень моди, поряд із Паризьким, Міланським та Лондонським, є найпрестижнішим модним заходом світу. Для знаменитостей різного штибу це чудова нагода не лише себе показати, а й подивитися на колекції провідних дизайнерів. Своє бачення моди на літній сезон 2008 року пропонували такі кутюр’є і будинки, як Оскар де ла Рента, Кароліна Еррера, Марк Джейкобс, Анна Суї, Альберта Ферретті, «Гізеретт» тощо.

А чи не найбільшу увагу привернула до себе значно скромніша, ніж відомі актриси й співачки, особа: така собі Вафа Дуфур. Ця 32річна пані інколи підробляє фотомоделлю, але прославилася зовсім не цим. Річ у тім, що Вафа — племінниця світового терориста номер один Усами Бен Ладена. Подивитися на дефіле вона прийшла 10 вересня — напередодні шостої річниці терористичної атаки на США. Тож не дивно, що, побачивши сердешну дівчину, яка навіть прізвище змінила, аби її не асоціювали з бородатим монстром, журналісти й фотографи на якийсь час забули навіть про голлівудських «суперстар», не те що про подіум...

А зірки шоу­бізнесу сяяли не лише в залі й на подіумі. Співачка Гвен Стефані та Нікі Хілтон, сестра світської левиці Періс Хілтон представили свої повноцінні колекції як модельєри. І отримали вельми схвальні відгуки. Гвен узагалі зірвала овації: її колекцію під назвою LAMB публіка сприйняла на ура, а модні критики назвали однією з найцікавіших на Ньюйоркському тижні. Зокрема, усім припали до вподоби оригінальні жовто­зеленочорні черевики на платформі, які Гвен на честь свого маленького сина назвала «Кінгстон».

Приємно здивувала знавців і спадкоємиця готельної імперії Нікі Хілтон. Раніше вона уже пробувала себе як дизайнерка сумок, а тепер уперше продемонструвала колекцію одягу. І довела, що таки варта звання кутюр’є: лінію під назвою «Ніколай» оцінили і критики, і потенційні клієнти. Особливо їм припали до душі екстравагантні поєднання, притаманні стилю Нікі, — наприклад, біла сукня в поєднанні з мінішортами, а зверху — чорна шовкова накидка.

З першого ряду за дизайнерським дебютом доньки схвильовано спостерігали батьки Нікі, а от Періс не прийшла. Заздрить, мабуть...