ХРОНІКА

12.09.2007

Хокей

Старт київського «Сокола» у вищій лізі чемпіонату Росії перенесено на прохання українського клубу з 17 вересня на пізніший термін. Очікується, що два матчі киян із «Бєлгородом» відбудуться 22–23 вересня, у суботу–неділю, у столичному Палаці спорту (початок зустрічей — о 13.00).

Саме в Бєлгороді «Сокіл» провів останні контрольні поєдинки, після яких вирішилося, що в команді залишаться російський форвард Андрій Малов й український захисник Ігор Кугут. На жаль, на «Кубку Білогор’я» отримав серйозну травму один із кращих бомбардирів команди в міжсезоння Олександр Караульщук. Він буде змушений перебувати поза грою до кінця року.

Футзал

На старт нового чемпіонату України не вийшли одразу дві відомі команди — київський «Інтеркас» і запорізький ДСС. Натомість у вищій лізі з’явилися львівський «Кардинал», житомирський «Контингент» та одеський «Марріон», а харківський «Локомотив» став правонаступником «Універ–Харкова». За медальний п’єдестал змагатимуться представники Львова й Донбасу, але в їхню боротьбу може втрутитися й івано–франківський «Ураган», який помітно посилився у міжсезоння.

1–й тур. «Шахтар» (Донецьк) — «Єнакієвець» — 2:0, «Контингент» — ЛТК (Луганськ) — 4:1, «Марріон» — «Тайм» (Львів) — 4:5, ТВД (Львів) — «Універ–Автомар» (Суми) — 4:1, «Енергія» (Львів) — «Будівел» (Дніпропетровськ) — 6:1, «Метрополітен» (Київ) — «Локомотив» — 4:2.

2–й тур. «Єнакієвець» — ТВД — 1:1, «Енергія» — «Метрополітен» — 7:1, «Універ–Автомар» — «Марріон» — 2:2, «Локомотив» — «Планета–Міст» (Київ) — 5:2, ЛТК — «Будівел» — 7:1, «Ураган» — «Контингент» — 2:0.

Кікбоксинг

У німецькому місті Карлсруе завершився чемпіонат світу за версією WKA, в якому взяли участь близько 1100 спортсменів із 41 країни світу. Найбільшого успіху серед представників України досягла 20–річна Віра Макресова з Житомира — вона виграла змагання з тай–боксингу, здолавши суперниць із Франції, Німеччини й Нігерії.

Велоспорт

Учора на багатоденці «Вуельта» був перший вихідний день. До цього переможцями етапів ставали: сьомого (176,3 км) — німець Ерік Цабель із команди «Мілрам», восьмого (52,2 км) — його співвітчизник Берт Грабш із «Те–мобайл», дев’ятого (167,6 км) — італієць Леонардо П’єполі з «Саньєр–дюваль», десятого (214 км) — росіянин Денис Меньшов із «Рабобанку».

Трійку лідерів загального заліку наразі складають Меньшов, його земляк Володимир Єфімкін (відставання — 2 хв. 1 сек.) та австралієць Кадел Еванс (+2,27). Несподіванкою стало сходження з траси іспанця Оскара Фрейре, який виграв три відрізки. Своє рішення він пояснив бажанням якнайкраще підготуватися до чемпіонату світу, що наприкінці вересня відбудеться в Німеччині.

Українці Володимир Густов (CSC) і Юрій Кривцов («AG2r Превоянс») перебувають на 31–й (+22,26) і 65–й (+41,21) позиціях, відповідно. Найвдалішим виступом наших за останні дні стало 16–те місце Кривцова в гонці з роздільним стартом на восьмому етапі.

Волейбол

У Санкт–Петербурзі й Москві завершився перший етап чемпіонату Європи серед чоловічих збірних. Тепер 12 команд продовжать боротьбу за медалі в другому груповому турнірі.

Підсумкове становище. Група А. Сербія, Німеччина — 5, Голландія, Греція — 4. Група В. Росія — 6, Бельгія — 5, Польща — 4, Туреччина — 3. Група С. Іспанія — 6, Франція — 5, Словаччина — 4, Словенія — 3. Група D. Фінляндія, Болгарія, Італія — 5, Хорватія — 3.

Футбол

Товариський матч

Австралія — Аргентина — 0:1 (Демікеліс,49)