Мільйонерське щастя

11.09.2007

«Щастить же мільйонерам!» — думає кожен із нас, простих смертних, коли вкотре чує про зростання капіталів якогось там Ахметова чи Рокфеллера. Усе логічно: якби не частка удачі, пан такий–то ніколи не став би багатієм. Але, виявляється, трапляються випадки, коли фортуна посміхається дуже заможним людям навіть тоді, коли зовсім цього робити не мала б.

Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», є в Сполучених Штатах такий собі Джим Сенсенбреннер. Він не лише сенатор–республіканець, а й власник корпорації «Кімберлі–Кларк», яка випускає товари для гігієни під маркою Kleenex. Загалом статки Джима оцінюють в 11,6 млн. доларів. Але щастя для Сенсенбреннера не лише в тому, що фірма дісталася йому у спадок. Крім іншого, мільйонер ще й постійно виграє у... лотерею!

Правило Джима — витрачати на лотерейні квитки по 10 доларів на тиждень. І щастить йому регулярно. Так, у 1997 році він виграв 250 тисяч у лотерею федерального округу Колумбія, цієї весни — «штуку» у штаті Вісконсін, а днями — ще тисячу доларів. Трохи менші суми випадають цьому 64–річному буржуєві ще частіше...