А панночки з характером...

11.09.2007

Після двох поразок у додатковому кваліфікаційному відборі на чемпіонат Європи наша жіноча команда не залишила собі інших варіантів, крім перемог у двох наступних поєдинках. Звісно, якщо вона хоче потрапити до фінальної частини головного континентального форуму. Але навіть за умови двох виграшів доля збірної України перебуватиме в чужих руках: аби ми могли претендувати на перше місце, шведки мусять виграти у словачок.

Минулої суботи у столичному спорткомплексі «Меридіан» підопічні Марини Ткаченко вийшли на гру з наміром реваншуватися за поразку у Швеції. Причому виграти треба було з різницею понад дев’ять очок (стільки ми програли скандинавкам на виїзді). Похвилюватися довелося чимало. Початок вийшов для господарок невдалим — вони відпустили шведок у відрив й у першому таймі ніяк не могли наздогнати. Лише після великої перерви наші дівчата схаменулися й згадали, як уміють грати у баскетбол. Центрова Оксана Письменник лише за 19 хвилин на майданчику встигла стати найрезультативнішою у матчі, Олександра Горбунова нарешті показала себе не тільки снайпером, а й гравцем, що вміє корисно діяти в захисті. В активі угорської легіонерки «дабл–дабл» — більше десятка набраних очок і понад десять назбираних м’ячів під кошиками.

У підсумку господарки змогли в останній чверті забезпечити необхідну різницю в рахунку. Тепер завтра українки мають докласти максимум зусиль, щоб перемогти у Кошице словачок. Інакше — фініта ля комедія: про поїздку на фінал до Італії можна буде забути.

 

ТАБЛО

Додатковий відбірковий раунд чемпіонату Європи серед жінок. Група С.

Україна — Швеція — 61:47 (15:17, 12:11, 17:10, 17:9).

Найрезультативніші: Письменник (13+6 підборів), Огородникова (12+8 підборів), Горбунова (11+14 підборів) — Хальварссон (14).

Турнірне становище: Словаччина — 4 (2 матчі), Україна, Швеція — 4 (3).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

На чоловічому чемпіонаті Європи 12 кращих команд, переїхавши до Мадрида, борються за вихід до чвертьфіналу. Продовжила дивувати збірна Португалії, яка під орудою українського тренера Валентина Мельничука переграла міцну команду Ізраїлю.

Чемпіонат Європи серед чоловіків (Іспанія)

Група Е. Росія — Португалія — 78:65, Ізраїль — Хорватія — 80:75, Іспанія — Греція — 76:58; Португалія — Ізраїль — 94:85, Греція — Хорватія — 81:78, Іспанія — Росія — 81:69.

Турнірне становище: Іспанія, Росія — 7, Хорватія, Греція — 6, Ізраїль, Португалія — 5

Група F. Литва — Італія — 79:74, Франція — Німеччина — 78:66, Словенія — Туреччина — 66:51.

Турнірне становище: Литва, Словенія — 6, Франція — 5, Німеччина — 4, Італія, Туреччина — 3.