Підкорювачі Вітряних Гір

06.09.2007
Підкорювачі Вітряних Гір

Президент «Київміськбуду» (праворуч) на відкритті нового будинку.

З середини 70–х років минулого століття «Київміськбуд» розпочав зведення житла в так званому спальному районі Києва Виноградар, де географічно розміщені і Вітряні Гори. Тоді новий масив вирізнявся з–поміж подібних новизною у плануванні квартир ...

Проте час невпинно йде й вносить свої корективи, і те, що ще майже вчора було оригінальним, нині виглядає застарілим. Це природно. Прогрес не стоїть на місці, й дуже важливо, що за його розвитком і шаленою швидкістю поспіває й сам «Київміськбуд».

Як приклад, щойнозданий 22–поверховий трисекційний будинок на вулиці Правди, 19. Усі квартири новобудови — поліпшеного планування: просторі кухні та холи, металопластикові вікна, які гарно зберігають тепло, вхідні двері — металеві, протиударні та протипожежні. Квартири (крім однокімнатних) мають засклені веранди з дерев’яною столяркою. Будинок готовий до заселення, бо тут зроблено повне оздоблення, встановлено санітарний фаянс та електроплити. Він має три ліфти в кожній секції вантажністю 400 кг та один ліфт вантажністю тисячу кілограмів. Система опалення — двотрубна, поквартирна, тип опалювальних приладів — чавунні радіатори з термостатичними клапанами. Електропроводка з мідного дроту. Загальна кількість квартир — 378. Біля будинку передбачено «гостьові» автостоянки на 65 машино–місць. Оце вже справжній сервіс! Красиво, зручно й економно!

Прикро лише, що появи цього диво–будинку дехто не бажав. Бо актуальні нині для столиці так звані «громадські слухання» стали знаряддям у руках новітніх шахраїв. Маніпулюючи думкою киян, вони нерідко вміло підбурюють мешканців проти будівництва житла, залякуючи їх всілякими страхами, й блокують будівництво. Де вже їм до того, що Київ уже давно переріс сам себе й багатьом із нас вкрай потрібне нове житло. Тож генеральний підрядник будівництва ВАТ ДБК–3 переконливо довів необхідність і безпеку цього будівництва і відповідно до протоколу громадських слухань зведення цього будинку виконав усі додаткові вимоги мешканців, котрі проживають поряд з новобудовою.

Тож будинок увібрав у себе не тільки останні технологічні параметри, а й «влучно»вписався в місцевий рельєф, наче тут і був. Й тут йому стояти, дарувати життя й затишок молодим сім’ям, майбутнім мешканцям.

Цей будинок продовжив не тільки забудову мікрорайону, а й традиційну форму відкритого спілкування Холдингової компанії «Київміськбуд» з інвесторами будівництва. Традиційно ці дні стають не лише презентацією можливостей головного забудовника столиці, а й суворим екзаменом перед населенням. І участь у ньому беруть перші керівні особи будівельної компанії. Разом з новоселами оглядали свіженькі кімнати, оцінюючи кожну деталь чи штрих. Щось переосмислиться, щось проаналізується, аби завтра знову закладати й будувати, будувати...

Щиро віриться у слова президента «Київміськбуду» Петра Шилюка під час презентації нового будинку, що «ми стоїмо перед своїми інвесторами, які нам повірили, дали роботу й доручили свої власні кошти, аби вислухати всі зауваження, якщо такі є, і виправити можливі помилки». Ми не ховаємося від відповідальності. Відкритий діалог — це наша спільна запорука», — констатував керманич холдингу. А безпосередній «виконавець» роботи, директор ДБК–3 Віталій Дорошенко щиро запевнив, що будь–які невимушені незручності будуть відразу усунуті.

Але інвестори, які були присутні на відкритті нового будинку, з радісним захопленням одностайно констатували, що їх усе влаштовує. Вони — щасливі майбутні мешканці, і їм трішечки по–доброму заздриш. У те, що вся робота буде зроблена вчасно й якісно, вони повірили ще задовго до цього. Адже за іміджем «Київміськбуду» стоїть незаплямована репутація, й саме йому довірили найсвятіше — збудувати їхні домівки.