Правиця справиться?

04.09.2007

Біда сталася з 19–річним Денисом Н. Підробляючи на канікулах, студент–спортсмен фатального для себе суботнього дня вантажив гофрокартон біля спеціальної лінії одного з підприємств обласного центру. За висновками фахівців Запорізького теруправління Держкомнаглядохоронпраці, Денис надто близько підійшов до технологічного обладнання. Внаслідок такої необачності «відбулося захоплення руки та її ампутація в районі передпліччя». На щастя, очевидці трагедії не розгубилися і негайно доправили потерпілого до міського шпиталю № 9. Разом із відрізаною рукою, покладеною у ємність із льодом.

Бригада досвідчених лікарів упродовж десяти годин пришивала втрачену руку. Керував операцією завідувач ортопедичного відділення Запорізького міжобласного центру відновлювальної хірургії кісток і суглобів Микола Краснопєров. «За годину до півночі рука вже була на місці, циркуляція крові відновилася», — констатували медики. Водночас інших подробиць вони не розголошували — завчасно, мовляв. Аби мати стовідсоткову гарантію відновлення функцій так потрібної Денису правої руки, треба було зачекати ще з тиждень. Бо ж за п’ятнадцять років практики відновлення кінцівок лікарі всяке бачили...

У п’ятницю я знову зателефонував до шпиталю № 9. «Без коментарів і надалі, — сказав Микола Краснопєров. — Таких унікальних операцій ми зробили з десяток, і кожну третю, на жаль, не можу назвати вдалою. Аналогічна статистика і по Україні».