НОВИНИ ПЛЮС

04.09.2007

Суд і діло

«Нашоукраїнців» Олександра Третьякова та Давида Жванію завтра на 15:00 викликають до Шевченківського райсуду для вручення судового виклику Вищого суду Англії та Уельсу. Вказаний запит надіслано британською Фемідою до Міністерства юстиції України, він містить примірник матеріалів позовної заяви у справі за позовом Бориса Березовського до Жванії, Третьякова (за посередництва ще кількох фірм) стосовно використання 22,85 мільйона доларів. Ці гроші БАБ нібито передавав на фінансування Помаранчевої революції.

Цушко допускає, що його отруїли

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко вважає, що різке погіршення стану здоров’я наприкінці травня було викликане зовнішнім втручанням. «Що зі мною відбулося? Коротко скажу — мені допомогли захворіти», — відзначив Цушко, перебуваючи у Харкові. Керівник МВС додав, що наразі не має доказів, але якщо вони з’являться, то одразу ж скличе прес–конференцію. Відповідаючи на питання про те, чому вирішив лікуватися саме в Німеччині, Цушко сказав: «Я думаю, якби я продовжував лікуватися в Україні, 40 днів по мені давно б справили».

Медіа для мас

Уточнення. Цитати представників каналів ICTV та «Інтер», вміщені в минулому номері «УМ» у матеріалі «Свобода — слово багатоканальне?», були взяті з сайту «Телекритика», на якому й відбувається дискусія з приводу обставин переходу Савіка Шустера з каналу на канал. n