Поганому мерові намети заважають

04.09.2007
Поганому мерові намети заважають

Черновецький сам рекламується. А іншим — зась? (Фото УНІАН.)

Столичний градоначальник Леонід Черновецький вирішив заборонити у Києві розміщення наметів від партій і блоків. «Я категорично забороняю розміщення агітаційних наметів у Києві всіх без винятку політичних сил, незалежно від їхньої політичної орієнтації», — заявив Черновецький у суботу. Леонід Михайлович вирішив: «Я не дозволю перетворити наше рідне місто на місце побоїща політичних суперників». На думку Черновецького, ці потворні намети наводять безлад на міських вулицях, так само як і сміття, яке залишають після себе звезені з усієї країни мітингувальники, повідомляє прес–служба КМДА.

Проти такої ініціативи Черновецького виступила навіть Партія регіонів, яка віднедавна зблизилася з київським головою. «Подібну заяву Черновецького ми розцінюємо як наругу над демократичними цінностями, більше того, це безпосередньо суперечить діючому законодавству, зокрема, виборчому», — заявив голова київських «регіоналів» Василь Горбаль. Він пообіцяв: якщо мер не змінить своєї думки, то намети все одно з’являться в Києві — під стінами КМДА. Це вельми оригінальна погроза з огляду на те, що Черновецький, за даними сайту «Українська правда», на час виборів передав свої агітаційні ресурси саме Партії регіонів.

Натомість київський штаб блоку «Наша Україна — Народна самооборона» попередив Черновецького про кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства і заявив про готовність звернутися до суду. «У своєму бажанні узурпувати владу в Києві та перетворити столицю на власне приватне господарство міський голова Леонід Черновецький доходить до абсурду», — відзначила керівник столичного штабу «НУНС» Олена Ледовських.