Рожеві окуляри від Кабміну

04.09.2007

«Команда Януковича сповідує несучасні, застарілі методи розвитку економіки, — зауважує Володимир Лановий. — Кабінет Міністрів виділяє кошти для окремих підприємств, які, на його погляд, є збитковими. А підприємства замість роботи над збільшенням прибутковості чекають допомоги від держави, не використовують ні науково–технічних, ні ринкових, ні конкурентних можливостей. У підприємств немає мотивації до економії та модернізації, прогресивності, виходу на нові ринки, а економіка України не розвивається динамічно».

На думку Ланового, «проффесіоналізм» сьогоднішніх урядовців визначається їхньою ідеологією. «Вони працюють на догоду крупному капіталу і забувають про потреби розвитку всієї громади, всіх видів бізнесу — і малого, і середнього, і великого, реальної необхідності зростання заробітних плат, пенсій та стипендій».

«Рішення, які ухвалюються Кабінетом Міністрів, страждають вузькогалузевим непрофесіоналізмом», — переконаний народний депутат п’ятого скликання.

Зрештою, переважна більшість членів уряду є представниками не народу, а «смотрящими» за державними фінансовими потоками, «поставленими» на ці посади тими, хто рік у рік прибавляє до своїх «брудних» грошей додатковий мільярд доларів з Державного бюджету.