Одна сенсація на всіх

31.08.2007

                Крім українських клубів, у середу ще дві команди з пострадянського простору намагалися пробитися до групового турніру Суперліги. Ближчим до цього був московський «Спартак», який після домашньої нічиєї 1:1 зумів із тим самим рахунком завершити матч із «Селтіком» і в Глазго. При цьому поєдинок у Шотландії складався драматично: обидва суперники не реалізували 11-метрові за гру рукою, поціливши в каркас воріт. Крім того, у додатковий час гості залишилися в меншості, після того як італійський рефері Розетті вилучив їхнього австрійського оборонця Штранцля, чим викликав неабияке обурення спартаківців. Хорватський голкіпер «червоно-білих» Стіпе Плетікоса впродовж 120 хвилин творив у рамці дива. Український півзахисник Максим Калиниченко на 96-й хвилині замінив Бистрова й мав шанси стати співавтором перемоги, але його вдалими передачами двічі не скористався Бояринцев. У підсумку саме Калина не забив вирішальний пенальті, програвши дуель воротареві Артуру Боруцу. Хоча до того аналогічними промахами відзначилися японець Накамура й капітан росіян Тітов.

                У Бухаресті румунська «Стяуа» вже в дебюті зустрічі дала зрозуміти БАТЕ, що «ловити» білорусам нічого, й другий рік поспіль вийшла до групового турніру.

                Найгучнішу ж сенсацію дня створила празька «Славія». Перегравши іменитий «Аякс» в Амстердамі, віце-чемпіони Чехії змогли обіграти голландців і вдруге, тож тепер дебютуватимуть у Лізі чемпіонів. А краща команда Чехії минулого сезону, «Спарта», двічі програла англійському «Арсеналу». При цьому м'яч у ворота своїх колишніх одноклубників позавчора забив Томаш Росицьки.

                Цього року на груповій стадії виступатимуть дві турецькі команди — «Бешикташ» і «Фенербахче». Пропустивши два сезони, до Суперліги повертається норвезький «Русенборг».

                Кубок чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд

(повторні матчі). Результати середи

«Селтік» (Шотландія) — «Спартак» (Росія) — 1:1 (пен. — 4:3; Макдональд, 27 — Павлюченко, 45+1; вилучення: Штранцль, 85 («Сп»); нереалізовані пенальті: Хесселінк, 115 — Павлюченко, 26; перша гра — 1:1)

«Стяуа» (Румунія) — БАТЕ (Білорусь) — 2:0 (Захаріа, 12; Няга, 54; 2:2)

«Арсенал» (Англія) — «Спарта» (Чехія) — 3:0 (Росицьки, 8; Фабрегас, 82; Да Сильва, 89; 2:0)

«Славія» (Чехія) — «Аякс» (Голландія) — 2:1 (Влчек, 22, 86 — Суарес, 33; 1:0)

«Динамо» (Зг, Хорватія) — «Вердер» (Німеччина) — 2:3 (Вукоєвич, 21; Модрич, 41 (пен.) — Дієго, 13 (пен.), 70 (пен.); Саного, 38; 1:2)

«Бешикташ» (Туреччина) — «Цюріх» (Швейцарія) — 2:0 (Дельгадо, 56, 64; 1:1)

«Андерлехт» (Бельгія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 0:2 (Кежман, 3; Алекс, 74; 0:1)

 «Русенборг» (Норвегія) — «Тампере» (Фінляндія) — 2:0 (Сапара, 45+3; Конан, 49; 3:0)

«Копенгаген» (Данія) — «Бенфіка» (Португалія) — 0:1 (Кацураніс, 18; 1:2)

«Ельфсборг» (Швеція) — «Валенсія» (Іспанія) — 1:2 (Александерссон, 32 — Ельгера, 5; Вілья, 90; 0:3)