Керманичів знайшли. Тепер шукаймо підопічних

30.08.2007
Керманичів знайшли. Тепер шукаймо підопічних

Володимир Голубович суміщатиме роботу в збірній України та латвійському «Металургсі».

                Тримісячне «безголів'я» багатостраждальної збірної України з хокею завершилося позавчора по обіді. На спеціально скликаній прес-конференції керівництво ФХУ оголосило результати конкурсу на посаду головного тренера національної команди.

                Нагадаємо, серед кандидатів значилися канадець Дейв Кінг, фін Каррі Хейккіля й вітчизняні фахівці — Олександр Куликов, Сергій Лубнін, Олександр Сеуканд, Володимир Голубович. У підсумку саме на останнього й припав вибір федерації. Вдаватися в подробиці прийняття такого рішення радою ФХУ керманич українського хокею Анатолій Брезвін не став.

                53-річний Голубович — вихованець саратовського хокею, свого часу був центрфорвардом, виступав у складі київського «Сокола», у 1985 році став із командою бронзовим призером чемпіонату СРСР. Як тренер пан Володимир приводив московське «Динамо» до перемоги у першості Міжнаціональної хокейної ліги 1995 року, пізніше керував трьома командами російської суперліги — «Авангардом», «Нафтохіміком» і «Сибіром». Останні два роки він очолює латвійський «Металургс» із Лієпаї, із яким нещодавно уклав новий контракт ще на два сезони. Так само на два роки Голубович підписав угоду і з ФХУ, тож тренерську роботу у збірній України він суміщатиме з клубною у Латвії.

                Перед наставником стоїть завдання повернути збірну України до вищого дивізіону світового хокею й постаратися здобути путівку на Олімпійські ігри 2010 року. Допомагатимуть Володимиру Васильовичу у збірній колишній керманич Олександр Сеуканд та екс-голкіпер Юрій Шундров.

                Голубович справедливо зауважив, що розраховувати на гідне поповнення головна команда країни упродовж найближчих п'яти років не зможе через провал у підготовці кадрів. Тому навіть за умови другої появи українців серед еліти утримати це місце буде непросто — потрібно поліпшувати систему підготовки молодої зміни.

                Також ФХУ призначила головних тренерів збірних молодших вікових категорій: Сергій Лубнін очолюватиме «молодіжку» (U-20), з якою вже працював, а Раміль Юлдашев — юніорську команду (U-18).