Українська вендета не вдалася

21.08.2007
Українська вендета не вдалася

17 очок Сергія Ліщука не врятували українців від поразки. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

                Аби зберегти теоретичні шанси на продовження боротьби за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи, збірна України минулої суботи у Шарлеруа повинна була обігрувати команду Бельгії. Виконуючий обов'язки головного тренера Валентин Берестнєв як приклад незламності й бажання битися до останнього наводив слова Сергія Бубки: «Поки є ще одна спроба, ти не програв». І його підопічні були дуже близькими до того, щоб помститися «червоно-чорним» за розгромну поразку десятиденної давнини у Києві, та фортуна повернулася до них спиною.

                Головним «трюком» цієї примхливої дами стала травма лідера нашої команди — Сергія Ліщука, яку він отримав ще у третій чверті. До того за 20 хвилин на майданчику форвард «Азовмаша» набрав 17 очок. Українці у гостях почувалися доволі впевнено і навіть вели у рахунку в 10 очок. Знову реалізував усі(!) чотири свої двоочкові спроби центровий В'ячеслав Кравцов, який відзначився ще й двома блок-шотами й сімома підбираннями. Але «загубився» на майданчику Олександр Кольченко, якого щільно прикрили, не даючи можливості кидати триочкові.

                Перед останньою 10-хвилинкою «синьо-жовті» вели перед у шість очок, та розгубили перевагу буквально на останній хвилині. І хоча наша команда потихеньку прогресує під керівництвом нового керманича, на жаль, вигравати навіть у таких середняків як Бельгія наразі не спроможна. Тепер українцям треба думати, як не посісти останнє місце в групі й зберегти прописку у дивізіоні А. 

 

ТАБЛО

Додатковий відбірковий раунд чемпіонату Європи. 4-й тур. Група С.

                Ізраїль — Данія — 105:76, Бельгія — Україна — 72:69 (16:11, 15:23, 15:18, 26:17). Найрезультативніші: Ервель (21+13 підборів), Моорс (15) — Ліщук (17+8 підборів), Дроздов (11+7 підборів), Буцький (9), Кравцов, Скутельник (по 8), Кольченко (7)

                Турнірне становище: Ізраїль — 8, Бельгія — 7, Україна — 5, Данія — 4.