ХРОНІКА

15.08.2007

Футбол

                Головний тренер збірної України Олег Блохін оприлюднив список гравців, викликаних для підготовки до товариського матчу з командою Узбекистану, що 22 серпня відбудеться на столичному стадіоні «Динамо». Серед них троє новачків, які своєю грою на старті сезону привернули увагу тренера: захисник «Дніпра» Олександр Грицай, півзахисник донецького «Металурга» Сергій Даниловський і нападаючий «Шахтаря» Олександр Гладкий. Також наставник запросив чотирьох легіонерів: Шевченка, Вороніна, Калиниченка й Тимощука.

* * *

                Відразу дев'ятеро футболістів київського «Арсеналу» потрапили до рук лікарів з діагнозом отруєння, при цьому температура в них «зашкалювала» за 39 градусів. Керівництво «канонірів» звернулося до ПФЛ iз проханням перенести запланований на 17 серпня матч із «Ворсклою» на пізніший термін.

* * *

                Форвард молодіжної збірної України Руслан Фомін зламав гомілкостоп у першому ж матчі в новому сезоні за «Металіст». Причому сталося це в той момент, як нападаючий побіг відзначати забитий м'яч і підвернув ногу. Тепер як мінімум місяць він пересуватиметься на милицях.

Баскетбол

                Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Валентин Берестнєв вирішив посилити склад команди, викликавши в табір «синьо-жовтих» Максима Вільховецького з «Дніпра», Олександра Скутельника з «Азовмаша» й Олександра Раєвського з «Миколаєва».

* * *

                Юніорська збірна України — гравців віком до 18 років — посіла друге місце на чемпіонаті Європи у дивізіоні В, програвши у фіналі бельгійцям 58:86. Проте команда тренера Дениса Журавльова повернулася до когорти елітних збiрних.

Велоспорт

                На юніорському чемпіонаті світу, що завершився в Мексиці, українці здобули одну медаль. «Срібло» в активі 17-річної донеччанки Валерії Кононенко, яка показала другий час у гонці з роздільним стартом на 13,39 км, поступившись 23 секундами австралійці Джозефін Томич.

* * *

                На десятiй за ліком багатоденці «Тур Німеччини» гонщики подолали вже чотири із дев'яти етапів. Наразі з відривом один від одного в секунду лідирують представники команди CSC — німець Фойгт і данець Соренсен. На 26 секунд відстає американське тріо зі «стайні» «Діскавері ченнел» — Хінкепі, Лейфаймер і Даніельсон.

                Українці Юрій Кривцов («AG2r Превоянс») і Володимир Густов (CSC) перебувають на 87-й і 94-й позиціях з відставанням від лідера на 6 хв. 18 сек. і 9 хв. 53 сек. У гонці з роздільним стартом Густов показав п'ятий час, програвши переможцю, швейцарцю Канчеллара, десяті долі секунди.

Теніс

                Невдало розпочався для українок престижний жіночий турнір першої категорії з призовим фондом 1,34 млн. доларів у Торонто (Канада). Донеччанка Ольга Савчук склала зброю в першому ж раунді кваліфікації. Киянка Катерина Бондаренко програла у стартовому матчі основної сітки представниці Словенії Катаріні Среботнік (14-й номер посіву) — 7:5, 2:6, 2:6; а кримчанка Юлія Вакуленко здалася на милість француженки Тетяни Головін (12) — 2:6, 1:6. Краща наша тенісистка Олена Бондаренко вчора ввечері виходила на корт у матчі проти італійки Камерін.