НЬЮЗ-РУМ

11.08.2007

      «Ялтинська кіностудія» закінчила зйомку телесеріалу «Набережна Ялти». Як повідомляє прес-секретар студії Ольга Володченко, жанр фільму «авантюрна комедія у теплих тонах». «По суті, це курортний роман. У Ялті зустрічаються двоє людей: Він і Вона. Сучасні, трохи цинічні люди, які вважають, що знають про це життя все, і впевнені, що в нинішньому житті не до сентиментальності і романтичних відносин. Але Ялта — а у формат фільму чудово вписалися відомі кримчанам легенда про платан і магія ялтинської Набережної — круто змінила їхні погляди на життя, та й саме життя», — цитує Володченка УНІАН.

      У фільмі знімалися актори Кримського академічного українського музичного театру (Сімферополь) і Севастопольського драматичного театру ім. Лавреньова Чорноморського флоту РФ (Севастополь). Роль головної героїні виконала актриса Анастасія Рижкова.

* * *

      З 8 до 15 серпня у Будапешті проходить найсолідніший у Центральній та Східній Європі фестиваль рок-музики «Сігет-2007». Україну на цьому фесті представлятимуть гурти «Естетік Ед'юкейшн» і «Танок на Майдані Конго». «Естетік Ед'юкейшн» виступить на одному з головних майданчиків фестивалю — Wan2 Stage — 14 серпня, а «Танок на Майдані Конго» запрошує своїх прихильників 13 серпня, «Танки» виступатимуть на «східноєвропейській» Bahia Stage.

* * *

      Незабаром всесвітньо відомий роман Чака Паланіка «Бійцівський клуб» можна буде прочитати українською. Як стало відомо ЛІГАБізнесІнформ, твір з англійської переклав молодий поет із Житомира Ілля Стронговський, він єдиний, хто погодився це зробити.

      «Приводом для перекладу «Бійцівського клубу» стало замовлення видавництва «Фоліо». До цього я перекладав окремі розповіді Паланіка й викладав їх на своєму блозі, де вони, схоже, їх побачили і зв'язалися зі мною», — розповів Стронговський. За словами поета, переклад забрав у нього два з половиною місяці з перервами і дався просто, оскільки в Паланіка особлива стилістика — він любить рубані фрази з чіткими значеннями.

* * *

      Свіженькі новини надійшли зі стану гурту «Віа Гра». Ні, йдеться не про чергову кадрову втрату в колективі — після прощання з Вірою Брежнєвою Аліна та Меседа так само завзято гастролюють, але вже дуетом. Просто дівчата вирішили внести свій внесок у розвиток сучасного телевізійного «мила» — «Віа Гра» знялася в епізодичних ролях серіалу «Танці». Зйомки дівчата поєднали з роботою над новим кліпом на пісню «Поцілунки». Ця композиція стане саундтреком до «Танців», прем'єра яких відбудеться вже у вересні на одному з центральних російських телеканалів.