Напишу СМС — для здоров'я прогрес

08.08.2007

      Попри те, що в Україні вже понад рік діє закон про заборону паління в громадських місцях, усі ми бачимо: як смалили ті «паровози» при всьому чесному народі, так і зараз перетворюють ні в чому не винних людей на пасивних курців. А ось у Великій Британії нещодавно ухвалений закон із цього ж приводу не лише виявився дієвим, а й різко збільшив... доходи мобільних операторів.

      За повідомленням агенції «Скай ньюз», після того, як із початку липня на Островах набула чинності заборона куріння поза спеціально відведеними зонами, у країні значно збільшилася кількість надісланих СМС-повідомлень. Приміром, лише один оператор стільникового зв'язку — «Орандж» — засвідчує, що протягом двох тижнів липня користувачі мобільного зв'язку відправили на 7,5 мільйона СМС більше, ніж зазвичай до цього.

      Експерти вважають, що такий значний приріст відправлених текстових повідомлень забезпечили якраз курці. Не маючи можливостей покурити в будь-якому зручному місці, вони пробують відволіктися і зайняти час за допомогою спілкування по мобільному. Крім того, деякi британці у зв'язку із забороною вирішили кинути палити взагалі і відтак почали активне листування з друзями, намагаючись знайти в них підтримку.