Кубок у тренувальному режимі

08.08.2007

      Минулого уїк-енду на великому та верхньому полях НСК «Олімпійський» відбувся фінал Кубка України з легкої атлетики. Участь у ньому взяли далеко не всі збірники. Для більшості тих, хто вийшов на доріжки й сектори, цей старт став перевірочним. Хоча навіть за такого статусу турнір приніс кілька несподіванок.

      У стрибунів у висоту Дмитро Дем'янюк переграв більш досвідчених Андрія Соколовського та Юрія Кримаренка. 24-річний львів'янин злетів на 2,32 м, тоді як його титуловані суперники підкорили лише 2,30 м. До речі, саме результат 2,32 гарантував Кримаренкові два роки тому золоту медаль чемпіонату світу в Гельсінкі. Тепер Юрій відстоюватиме свій титул на світовій першості в Осаці, а от Соколовський не поїде на всесвітній форум, бо не пробився крізь національний відбір. Хоча склад збірної України на ЧС-2007 уже сформовано, українська федерація намагається вибити додаткове місце для Дем'янюка.

      Крім того, на головній арені країни було встановлено два національні рекорди. У суботу донеччанка Наталія Тобіас показала кращий час на дистанції 3000 м із перешкодами — 9 хв. 41,14 сек. А в неділю чемпіонка світу в приміщеннях броварчанка Людмила Блонська, випередивши свою голову конкурентку — Наталю Добринську, оновила національне досягнення у змаганнях семиборок, яке тепер дорівнює 6733 очкам.

      Серед інших подій триденних стартів на «Олімпійському» віце-президент ФЛАУ Валерій Александров відзначив високий результат у бігу на 800 м срібної призерки зимового чемпіонату Європи киянки Тетяни Петлюк — 1.59,85. Роблячи прогнози на виступ українців у Японії, пан Александров в інтерв'ю «УМ» висловив думку, що 44 члени команди можуть принести збірній дві медалі.