«Матч туру» — поєдинок найгірших

03.08.2007
«Матч туру» — поєдинок найгірших

Зірковий гвінейський форвард Бангура поки що не готовий допомагати «Динамо». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Два безвиграшні матчі «Динамо» в новому сезоні стали для киян найгіршим стартом за всі 17 чемпіонатів України. Але, як виявилося, це ще не межа. Позавчора «біло-сині» за присутності на трибунах одеського стадіону 14 тисяч глядачів не змогли зламати опір «Чорноморця». Тож після трьох ігор краща команда країни набрала лише три очки, забила три м'ячі й стільки ж пропустила, тож посідає невтішне 12-те місце. Нічим похвалитися й одеситам — разом із «Кривбасом» і «Нафтовиком» вони так і не змогли бодай раз засмутити чужого воротаря.

      Перед поєдинком у Південній Пальмірі всі козирі, здавалося б, були у руках Анатолія Дем'яненка. Його підопічні впродовж декади цілеспрямовано готувалися до зустрічі з «Чорноморцем», тоді як «моряки» їздили то на матч чемпіонату до Донецька, то на Кубок Інтертото до Ланса. За останні 18 днів колектив Віталія Шевченка провів шість поєдинків, що не могло не позначитися на якості гри.

      І справді, «Динамо» переважало у швидкості й мало всі шанси визначити переможця ще в першому таймі, коли одесити не завдали жодного удару в бік воріт Шовковського та стабільно відзначалися лише потраплянням у положення «поза грою». А в гостей чудові шанси забити мали Михалик, Шацьких, який повернувся з Кубка Азії, та Ротань, що нарешті відновився після тривалого лікування. Але узбекові забракло майстерності, а ще кілька разів рятував ситуацію голкіпер господарів Віталій Руденко. Натомість колишній форвард «Динамо», а нині одесит Олег Венглинський свого шансу чекав більше години, але, отримавши, змарнував нагоду «у стилі Шацьких».

      У завершальні півтайму обидві команди могли схилити шальки терезів на свою користь, але Клебер влучив у поперечину, а «Чорноморцю» не вистачило холоднокровності. Арбітр зустрічі, Юрій Мосейчук із Чернівців, допоміг «відзначити» дебют в Україні новому киянину Папе Діакате вилученням за дві жовті картки. Заради справедливості зазначимо, що до 76-ї хвилини сенегалець показував себе королем єдиноборств і стіною стояв у центрі захисту замість ветерана Владислава Ващука, переведеного в дубль. Догравали чемпіони взагалі вдев'ятьох. Хоча з червоною карткою Несмачному вже у доданий час рефері явно погарячкував — на фол останньої надії те порушення не тягнуло.

      Непогано виглядав у складі «Чорноморця» захисник збірної Перу Де ла Хаса (ще двоє новачків — уругваєць та аргентинець — залишилися в запасі). Новий нападаючий «Динамо» Ісмаель Бангура, який вийшов на заміну, загубився на полі, підтвердивши, що розраховувати на нього передчасно.

      Можливо, Дем'яненко поспішив робити ставку на легіонерів. Принаймні лунає чимало голосів: у час, коли іноземці набирають форму після відпустки, варто було б скористатися послугами молодих гравців із другої команди, які повноцінно готувалися до сезону й проявили себе у матчі на Суперкубок із «Шахтарем».

      А наразі, не перемігши жодного разу за 90 хвилин у чотирьох матчах нового сезону (з урахуванням Суперкубка), кияни підходять до чергового випробування — недільної зустрічі з лідером чемпіонату, «Дніпром».