ХРОНІКА

02.08.2007

Спортивна гімнастика

      На етапі Кубка світу у китайському Шанхаї українці чотири рази опинялися серед призерів. Другі місця посіли: Олександр Воробйов на кільцях, Дарина Згоба на брусах й Аліна Козич у вільних вправах. Крім того, Згоба стала третьою у вправі на колоді.

Футбол

      Півзахисник «Шахтаря» Елано переходить до англійського «Манчестер Сіті». Але, на відміну від втечі Матузалема, британці цивілізовано домовилися з донеччанами про відступні у сумі 7,4 млн. фунтів. Причиною трансферу стало небажання гравця збірної Бразилії грати під керівництвом румуна Луческу.

* * *

      Київське «Динамо» продовжує робити ставку на іноземців. Футболісти резервного складу чемпіонів України Антон Корольчук і Григорій Сахнюк, які донедавна виступали на правах оренди за столичний ЦСКА, відтепер гратимуть у «Кривбасі». Натомість до кінця року в оренді в Києві перебуватиме 20-річний форвард узбецького «Машала» Камолідін Мурзоєв.

* * *

      Нападаючий збірної Іспанії Хосе Антоніо Рейес за 12 млн. фунтів перейшов з англійського «Ліверпуля» до іспанського «Атлетико». Останні півроку Рейес провів в оренді у «Реалі», якому двома голами у вирішальному матчі приніс чемпіонський титул.

* * *

      Контрольні матчі: «Ганновер» (Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 3:0, «Брондбю» (Данія) — «Челсі» (Англія) — 0:2 (Дрогба, 61, 85; Шевченко не грав), «Кельн» — «Баварія» — 3:1, «Евертон» (Англія) — «Вердер» (Німеччина) — 2:2.

* * *

      Єдиним кандидатом на проведення чемпіонату світу 2014 року залишається Бразилія. Позавчора у штаб-квартирі ФІФА південноамериканці провели презентацію своєї заявки, участь у якій взяли легендарний футболіст Ромаріо й письменник Пауло Коельо.

Теніс

      Напрочуд невдало склався другий день турніру серії WTA в Сан-Дієго для українок. Катерина Бондаренко програла представниці Австрії Баммер (4:6, 6:7), а Юлія Вакуленко — росіянці Аллі Кудрявцевій (1:6, 3:6). У парному розряді сестри Бондаренко поступилися аргентинсько-російському дуету Дулко/Кириленко (4:6, 6:7), а Юліана Федак разом із білорускою Тетяною Пучек — американсько-швейцарській парі Мораріу/Шнідер (3:6, 3:6).

Баскетбол

      У Греції завершився чемпіонат Європи у вищому дивізіоні серед юнаків віком до 16 років. Збірна України посіла 10-те місце, а чемпіонами стали серби, які у фіналі здолали іспанців — 56:55.

Велоспорт

      Навіть по завершенні багатоденки «Тур де Франс» продовжуються допінгові скандали. Черговим викритим у вживанні заборонених препаратів став іспанець Ібан Майо з команди «Соньєр Дюваль». Його проба, взята на другий день відпочинку, показала наявність в організмі еритропоетину. Голова Міжнародного союзу велосипедистів Патрік Маккуейд заявив, що Майо вже певний час ходив у підозрюваних, тому за ним стежили особливо.

      Тим часом керівництво німецької команди «Те-мобайл» відрахувало зі своїх лав спійманого на вживанні допінгу Патріка Сінкевича. А от федерація велоспорту Казахстану збирається захищати свого лідера Олександра Винокурова, звинуваченого у переливанні крові, у спортивному арбітражному суді в Лозанні.