ХРОНІКА

28.07.2007

Велоспорт

      Після того як із «Тур де Франс» зняли лідера загального заліку — данця Мікаеля Расмуссена, гонку вирішив залишити і його партнер по команді «Рабобанк» росіянин Денис Меньшов. А жовта майка перейшла до 24-річного іспанця Альберто Контадора, який запевнив, що, на відміну від попередника, не завдасть удару велоспорту, бо ніколи не вживав допінгу.

      Багатоденка «Тур де Франс». 17-й етап (188,5 км). 1. Беннаті (Італія, «Лампре-Фондіталь») — 4.14,04. 2. Фотен (Німеччина, «Геролштайнер»). 3. Елмігер (Швейцарія, «AG2r Превоянс») — час переможця... 35. Попович (Україна, «Діскавері ченнел») — + 9,39... 59. Гривко (Україна, «Мілрам») — + 9,39...

      Загальний залік. 1. Контадор (Іспанія, «Діскавері ченнел») — 80.42,08. 2. Еванс (Австралія, «Предіктор-Лотто») — + 1,53. 3. Лейфаймер (США, «Діскавері ченнел») — + 2,49... 8. Попович — + 12,50... 83. Гривко — + 2.39,05...

Баскетбол

      Ще одна скандальна ситуація виникла у збірній України напередодні старту у відбірковому турнірі чемпіонату Європи. Форвард «Будівельника» Леонід Стефанишин відмовився грати під керівництвом тренера Віталія Лебединцева (він же наставник БК «Київ»-2), оскільки той принижує гравців. У відповідь ФБУ, яку очолює фактичний господар БК «Київ» Олександр Волков, хоче змусити «Будівельник» заплатити 50 тисяч гривень за Стефанишина як за... легіонера, а також компенсувати витрати за перебування гравця у таборі «синьо-жовтих».

      Нагадаємо, що раніше Лебединцев конфліктував із братами Кривичами, а про складну психологічну обстановку в команді заявляв і один із її лідерів Сергій Ліщук.

* * *

      Досвідчений український центровий Григорій Хижняк, який у минулому сезоні був гравцем БК «Київ», але фактично не виходив на майданчик у складі «вовків», близький до підписання контракту з дніпропетровським «Дніпром».

Бокс

      У своєму наступному бою претендент на звання чемпіона світу за версією WBA у першій напівсередній вазі львів'янин Андрій Котельник, швидше за все, зустрінеться з британцем Гевіном Різом. 27-річний боксер одностайним рішенням суддів відібрав чемпіонський титул у його володаря — француза Сулеймана Мбайє. Із Мбайе Котельник бився уже двічі, але судді не давали йому виграти, одного разу присудивши поразку, а іншого — зафіксувавши нічию. Українець сподівається, що тепер арбітри об'єктивніше трактуватимуть події на ринзі.

Хокей

      Федерація хокею України визначилася зі списком кандидатів на вакантний пост головного тренера національної збірної. Серед претендентів, крім багаторічного наставника Олександра Сеуканда, розглядають кандидатури колишніх тренерів столичного «Беркута» Сергія Лубніна (донедавна він тренував «Вітебськ»), Олександра Куликова (останнім часом працював в Іспанії), канадця Дейва Кінга, фіна Кари Хейккіля й гравця «Сокола» зіркового 1985 року Володимира Голубовича.

* * *

      Гравець збірної України Андрій Міхнов, який у липні тренувався з «Соколом», і на підписання контракту з яким розраховувало керівництво київського клубу, швидше за все, укладе угоду з клубом російської суперліги — «Трактором». Силовий форвард уже відбув до Челябінська для узгодження деталей угоди.

Плавання

      Головний тренер збірної України Іван Сівак на засіданні експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів у XXIX літніх Олімпійських іграх заявив, що наші плавці в Пекіні розраховують вибороти три медалі. Станом на сьогодні українські майстри водних доріжок здобули 17 олімпійських ліцензій.

«Формула-1»

      Всесвітня рада Міжнародної федерації автоспорту вирішила не штрафувати команду «Макларен», яка за допомогою дружніх зв'язків одного зі своїх менеджерів отримала секретні відомості про розробки конкурентів із «Феррарі». Причиною «помилування» стало те, що експерти не знайшли підтвердження щодо застосування цієї інформації проти суперників. Але, якщо в майбутньому така інформація підтвердиться, «Макларен» можуть дискваліфікувати на два сезони.