ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

28.07.2007

Шевченко й Ребров — серед невдалих трансферів

      Авторитетна британська газета «Таймс» оприлюднила свою версію 50 найбільш невдалих переходів футболістів за 15 років існування англійської прем’єр-ліги. Трансфер Андрія Шевченка з «Мілана» в «Челсі» за 62 млн. доларів посідає 26-те місце рейтингу, а от скромний виступ Сергія Реброва у «Тоттенхемі» підніс його переїзд із «Динамо» на сьомий рядок (кияни продали форварда за 23 млн. доларів). Найневдалішим вважається перехід центрального захисника Пера Кролдрупа з італійського «Удінезе» до «Евертона» у 2005 році, який коштував ліверпульцям 10 млн. у доларовому еквіваленті. За англійський клуб новачок провів лише один матч.

Ювілей «Динамо» — з «Міланом»

      У рамках святкування 80-річчя «Динамо» 7 вересня в Києві відбудеться матч між чемпіонами України та італійським «Міланом». Команда Карло Анчелотті приїде до України основним складом, за винятком гравців, викликаних до своїх національних збірних.

ПФЛ України визнали в Європі

      Учора на засіданні Генеральної асамблеї Європейської професіональної футбольної ліги в столиці Уельсу — Кардиффі — ПФЛ України офіційно прийняли до складу цієї організації.

Перспективи Вороніна в «Ліверпулі»

      Головний тренер «Ліверпуля» Рафаель Бенітес заявив, що відтепер у нього є значно більше можливостей для варіювання тактики в атаці, ніж торік, коли команда грала в наступальний футбол, але мало забивала. «Наявність великої кількості форвардів — не проблема. Важливо, що всі гравці можуть діяти в парі з іншим партнером. Якщо ми зробимо ставку на «закиди» й «навіси», то в складі можуть вийти Крауч або Воронін», — поділився роздумами фахівець.

Фанати без «Беркута»

      «МВС України не готове передати функції забезпечення правопорядку на футбольних матчах службам безпеки стадіонів, оскільки вони не мають достатнього досвіду», — заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко. При цьому чиновник зазначив, що на спортивних аренах для охорони порядку більше не виставлятимуть спецназівські загони «Беркут». Таке рішення прийнято після бійки фанатів із міліцією на фінальному матчі Кубка України.

Покарання «Партизана»

      Дисциплінарний комітет УЄФА наклав однорічну дискваліфікацію на сербський «Партизан», виключивши його з розіграшу Кубка УЄФА й оштрафувавши на 41 тис. доларів за безлад на трибунах під час матчу першого кваліфікаційного раунду турніру проти боснійського клубу «Зрінськи».

Товариські матчі

      «Данді юн.» (Шотландія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:1 (Анрі, 90), «Ньюкасл» (Англія) — «Селтік» (Шотландія) — 4:1, «Торонто» (Канада) — «Астон Вілла» (Англія) — 2:4.

      Форвард збірної Франції Тьєрі Анрі відзначився голом у першому ж матчі після переходу з «Арсеналу» до «Барселони». На останній хвилині контрольної зустрічі у Шотландії він не реалізував 11-метровий у ворота «Данді», але встиг добити м’яч, який відскочив від воротаря.

* * *

      Гравці англійської команди «Манчестер юнайтед» ледь не постраждали від власних фанатів у Китаї. Під час тренування «МЮ» в місті Гуаньчжоу вболівальники прорвали оточення поліції й вибігли на поле. Аби уникнути неприємностей, футболісти змушені були сховатися в роздягальні. В останньому спарингу в Піднебесній «червоні дияволи» розтрощили місцеву команду «Шеньчжень» з рахунком 6:0, і вчора завершили своє азіатське турне.