Заробітчан об'єднує футбол

28.07.2007
Заробітчан об'єднує футбол

Українські заробітчани в сонячній Іспанії ганяють м'яч під пальмами.

      Відомий факт: непросте економічне становище на Батьківщині змушує багатьох українців шукати кращої долі за кордоном. Але й там вони намагаються не забувати про земляків і об'єднуються в громадські організації. Одним із приводів для зустрічі співвітчизників на чужій землі стають спортивні змагання. Нещодавно один із таких заходів провела Асоціація українців Іспанії, яка організувала у Валенсії футбольний турнір.

      До місця зустрічі приїхали футболісти трьох команд (четверта цього разу не змогла прибути) та їхні родини. Причому представляли вони різні куточки України — Черкаси, Львів, Івано-Франківськ, СіверськоДонецьк, Новий Роздол. Матчі проводилися на стадіоні неподалік вiд центрального парку міста, де розташовано кілька подібних муніципальних (!) арен (чим не приклад для українських чиновників?). Спекотна погода змушувала гравців проявляти вольові якості. Але тим, хто часом працює по 12 годин на добу на будовах та баштанах Іспанії, до цього не звикати.

      В одноколовому турнірі у суперечці з валенсійцями й командою «Калина» з Оріуели перемогла «Торрев'єха», яка не без успіху представляє Україну й серед іспанських любительських колективів. А після баталій усі українці за одним столом у «Сентро Украніано» відсвяткували зустріч зі співвітчизниками. Як повідомляє сайт NovaXvylya.iatp.org.ua, нагороди учасникам вручали Михайло Петруняк — голова об'єднання «Четверта хвиля», а також колишній футболіст львівських «Карпат» Петро Підкірпняк.