ХРОНІКА

27.07.2007

Легка атлетика

      У Монако відбувся турнір серії супер Гран-прі, в якому взяли участь четверо українців. Донеччанка Ірина Ліщинська показала шостий час у забігу на 1500 м (4.05,65). Чернівчанин Іван Гешко на цій же дистанції у чоловіків став восьмим (3.36,09) — схоже, минулорічний чемпіон світу в приміщенні не форсує форму перед світовою першістю, що за місяць стартує в Японії. У забігу на 400 м з бар'єрами Анастасія Рабченюк фінішувала сьомою (56,43), а Вікторія Стьопіна дуже скромно відстрибала у висоту (1,85 м — восьме місце).

Бокс

      Бій між чемпіоном світу WBC у суперважкій категорії росіянином Олегом Маскаєвим і нігерійцем Самуелем Пітером, попри проблеми з узгодженням деталей контракту, таки відбудеться. Промоутери боксерів, Денніс Раппопорт і Донг Кінг, підписали угоду про те, що суперники вийдуть на ринг 6 жовтня у Нью-Йорку. Нагадаємо, що з переможцем цього поєдинку в наступному двобої має зустрітися українець Віталій Кличко.

Теніс

      У Дніпропетровську завершився найбільший в Україні професійний міжнародний турнір серії ITF із призовим фондом 50 тисяч доларів. У фіналі «Мегарон ледіз оупен» 17-річна француженка Еліз Корне (116-й номер світового рейтингу) переграла Стефані Фогель зі Швейцарії (217) — 6:4, 6:3.

Волейбол

      На юніорському чемпіонаті світу в Таїланді збірна України не змогла пробитися до півфіналу. У своїй групі наші дівчата посіли третє місце, здолавши команди Пуерто-Рико (3:0), Хорватії та Італії (двічі по 3:2), але програвши Японії (2:3) й Бразилії (1:3). Ці дві команди й вийшли до квартету кращих.