Альбом зі щирого золота

21.07.2007
Альбом зі щирого золота

      15 серпня «Танок На Майдані Конго» заспіває нашої в столиці Угорщини — Будапешті,  поруч із такими «зірками» як  Chemical Brothers, Hives, Faithless, Nine Inch Nails, Chris Cornell, Queen Of The Stone Age, Pink, The Killers, Gogol Bordello, !!!, Mika, Tool. «ТНМК за рівнем популярності абсолютно природно опинився в цьому списку, — каже пан Йожеф Кардош, який є програмним директором фестивалю SZIGET протягом 9 років. — Ми прослухали чимало музичного матеріалу інших українських музикантів і вирішили, що цей гурт зможе гідно представити Україну в Угорщині». (Нагадаємо, що минулого року на SZIGET від України виступав гурт Mad Heds XL). На фестивалі ТНМК виконуватиме старі пісні з нового альбому Golden Hits. А історія в нього така.

      Фагот та Фоззі кажуть, що дуже довго збирали колекцію усіляких піратських bestів зі своїх пісень, тому вирішили випустити офіційну платівку кращих пісень за 10 сезонів ТНМК і назвати її в кращих традиціях жанру — Golden Hits. Музиканти звернулися до своїх шанувальників із проханням відібрати найкращі пісні групи і протягом двох місяців на сайті «Танків» меломани голосували за свої улюблені композиції. Так із 62 пісень із п'яти альбомів відібрали 18 стопроцентних хітів. У золоті шлягери потрапив і трек «Моя мама», заспіваний разом із донецьким кавеенщиком і телеведучим Сергієм Сивохою. Восени була потужна ротація «Моєї мами» по радіо, тому навіть без кліпу вона стала однією з найулюбленіших. А ще новорічний виступ товстого гумориста разом із Фаготом та Фоззі на майдані Незалежності завоював своїх прихильників.

      До трек-листа альбому, крім «Моєї мами», входять «Молодець», «Гранули» і «Вода». Вони набрали найбільше голосів. Вибір «Молодця» можна пояснити тим, що в період голосування кліп на цю пісню показували на всіх телеканалах, але інші дві пісні справді можна вважати улюбленими. До альбому також входять «Файна Юкрайна», «На дачу.ru feat Міхай», «Та Ти Шо», «А море де?», «ПоRAPалося серце», «Зроби мені хіп-хоп», «Іво Бобул», «Забув», «Люба Люба», «Відривайся», «Зачекай», «Вавилон», «Восени», «Арешт».

      Стиль альбому визначити важко, адже навіть музичні критики, які на цьому зуби з’їли, неоднозначно трактують стилістику групи. Хтось вважає їхню творчість легкою поп-реп музикою, а іноді навіть зараховують в розряд жорстких груп. Мабуть, така плутанина виходить через те, що команда за час свого існування перепробувала себе в різних напрямках — вони грали цілком мейнстрiмний і класичний хіп-хоп, фанк, хардкор і навіть джаз... Недаремно у народі їх називають ветеранами сцени. ТНМК існує з 1989 року. За період спільної творчості хлопці випустили 6 альбомів, зняли 22 кліпи, фільм і брали участь у великій кількості музичних фестивалів.

      Нам на вушко нашептали, ну, а ми, звісно, з вами поділимося, що для Будапешту «танки» готують дещо іншу подачу пісень, нове аранжування. Пісню «Гранули», яку теж планують виконати на SZIGETі, «танкам» запропонував переспівати харківський гурт «Бангінхеп». В їхній обробці вона зазвучить більш драйвово. Послухати, який сюрприз приготували ТНКМ, зможемо після того, як вони повернуться з Будапешта. Першими, хто ознайомиться з новою програмою гурту, будуть відвідувачі фестивалю «Гніздо» у Білій Церкві. Якщо ж туди не виходить потрапити, то сумувати не варто. Хлопці кажуть, що запланували тур по Україні, на якому і презентуватимуть старі хіти в новій обробці.