Місто майбутнього

21.07.2007

      Піраміду, у багато разів вищу за знамениту Хеопсову в Гізі, планують збудувати в Японії. Поки що японська корпорація «Сімідзу», яка спільно з італійським архітектором Данте Біні планує звести в токійській бухті це архітектурне диво, не визначилася з висотою проекту. Попередньо архітектори розраховують на щонайменше 700 метрів, однак, не виключено, остаточна висота будівлі становитиме понад 2 км!

      Власне, йдеться про будівництво цілого міста Піраміда Мега-сіті. Воно розташується в пірамідальній конструкції, що спиратиметься на 36 величезних бетонних колон, які височітимуть просто з дна бухти. Весь каркас будівлі складатиметься з 55 гігантських пірамід, розташованих у п'ять шарів. У такому об'ємі будуть розміщені житлові комплекси, офісні й адміністративні будівлі, розважальні центри тощо.

      Якщо зрештою буде затверджений двокілометровий проект, у Мега-сіті мешкатимуть до 750 тисяч людей. Пересуватися між кварталами можна буде величезними трубами-«вулицями», в тому числі й згори донизу та навпаки — у похилих трубах розташують ліфти, а в горизонтальних — ескалатори-доріжки.

      Токійці дуже сподіваються, що у натхненників надзвичайного будівництва все вийде, адже з житлоплощею у столиці Японії справжня біда — багатомільйонному місту нема куди розширюватися, і кожен квадратний метр у Токіо коштує шаленi грошi.