Відгодовуйте свиней комбікормом

20.07.2007

      Почнемо з серйозного питання: як виявити, чи не фальшива ваша гривня? Берете шмат сала і водите ним перед, скажiмо, купюрою номiналом 100 грн.. І спостерігаєте: якщо Шевченко починає сльозити за салом — справжня. Якщо ж сало не справило ефекту — купюра фальшива! Жарт — та в ньому натяк...

      Сало і м'ясо свиней можна сміливо ототожнювати з грошима. А якщо ви хочете, щоб ваші свинки стали товстенькими і прибутковими, дозвольте ознайомити з секретами і передовими технологіями їхнього вирощування.

      Свині на відсутність апетиту не скаржаться. Тому і годують їх усім, що росте у господарстві. Але щоб корм приносив максимальну користь, його необхідно збагатити незамінними амінокислотами, вітамінами, мікроелементами, ферментами. А якраз цього в традиційних кормах або немає зовсім, або вони знаходяться в таких формах і сполученнях, які «не по зубах і шлунках» тварин. Наприклад, підсвинки при вигодовуванні їх незбалансованими раціонами, досягають живої маси 100 кг за 9—10 і більше місяців при затратах 8 і більше кормових одиниць на 1 кг приросту. А при збалансованому годуванні цю ж вагу можна отримати через півроку при затратах від 3—4 і менше кормових одиниць на 1 кг приросту.

      Сьогодні на ринку України чудово зарекомендували себе комбікорми для поросят і свиней під торговою маркою «Мультигейн» виробництва АТ «Київ-Антлантик Україна». Цю компанію створив у 1994 році американець Девід Свірі та його дружина-українка Тамара. У райцентрі Миронівка, що на Київщині, вони побудували сучасний елеватор з пропускною спроможністю 100 000 тонн зерна на рік, завод iз переробки олійних культур, високопродуктивний завод комбікормів та білково-мінерально-вітамінних добавок потужністю 70 000 тонн.

      Комбікорми «Мультигейн» для свиней, корів, кролів, птиці і навіть для риб випускають на новому американсько-голландському обладнанні з якісної української сировини, яку ретельно контролюють на наявність хвороботворних бактерій та токсинів. «Мультигейн» — це на 100% екологічно чистий продукт, який не містить гормонів та штучних стимуляторів росту.

      Комбікорми містять: незамінні амінокислоти, лізин і метіонін, які збільшують приріст ваги і одночасно знижують затрати кормів на 1 кг приросту.

      Лізин — найбільш важливий при відгодовуванні поросят. Він необхідний для утворення гемоглобіну, кісток, нормального росту і розвитку. Метіонін забезпечує гарну роботу печінки і щитовидної залози, знешкоджує токсини в організмі, стимулює ріст поросят. Вітаміни і мікроелементи активізують гормональну, імунну і ферментну системи, прискорюють ріст, збільшують плодючість, забезпечують більше збереження молодняка. Попереджують рахіт, анемію, диспепсію. Ферменти сприяють повному перетравленню і засвоєнню кормів, жиророзчинних вітамінів, підвищують поживність раціону і продуктивність тварин. Соєва олія підвищує поживність корму і сприяє засвоєнню жиророзчинних вітамінів. Кормові дріжджі сприяють перетравленню і засвоєнню корму. Соєва макуха і шрот соняшниковий — легкозасвоювані білкові компоненти, які забезпечують значний приріст маси. Сухе молоко, антиоксиданти та інші важливі речовини.

      При використанні комбікормів «Мультигейн» для поросят, свиноматок або свиней на відгодуванні забезпечується:

— нормальний розвиток плоду під час вагітності;

— збільшується об'єм молока у свиноматок та його жирність;

— з'являється можливість раннього відлучення поросят від свиноматки;

— приріст маси молодняка збільшується на 25—35%;

— попереджуються захворювання ентеритами та залізозалежною дистрофією;

— суттєво знижуються затрати на вирощування свиней.

      У асортименті компанії є також БМВД (білково-мінерально-вітамінні добавки) «Мультигейн». Їх можна змішувати з зерном, щоб отримати повнораціонний збалансований корм. А щоб без стресу і порушення процесів травлення привчити поросят до сухих кормів, компанія пропонує передстартовий корм для поросят ПК 50-0.

      Найкращою рекомендацією для «Мультигейн» є прості факти: низка господарств Київської області вирощують свиней до ваги 120 кг за 5—6 місяців! Досвід гідний наслідування. Якщо на початок 2005 року «Мультигейн» реалізовували в 10 областях України, то на сьогодні — в 22 областях! Майже в кожній області АТ «Київ-Атлантик Україна» має офіційних дистриб'юторів.

      Важливо! Справжні комбікорми «Мультигейн» фасують у поліетиленові мішки по 2, 5, 10, 35 кг з кольоровим друком на пакетах! При купівлі вимагайте сертифікат якості продукції та звертайте увагу на дату виготовлення і марку комбікорму.

      Спеціалісти АТ «Київ-Атлантик Україна» завжди готові надати кваліфіковані консультації та запрошують до взаємовигідної співпраці!

 

Головний офіс:

      01015, м. Київ, вул. Старонаводницька, 8, оф. 74. Тел.: (044) 284-60-61, 285-72-75.

Виробництво:

      08800, Київська обл., м. Миронівка, вул. Степова, 8. Тел.: (04474) 5-17-47, 5-16-09, 5-19-69.

  • І хліб, і до хліба

    Станом на 23 травня, за інформацією прес-служби Мінагрополітики, ярі зернові та зернобобові культури з кукурудзою при прогнозі 7,3 млн. га посіяли на площі 7 млн. га, суттєво перевершивши минулорічні показники. >>

  • Японський трактор у лізинг

    Як свідчить моніторинг ринку останніх років, найбільшою популярністю в українських аграріїв сьогодні користується техніка виробництва США. І рiч не тільки в тому, що засновника всесвітньо відомої компанії «Джон Дір» наші фермери сприймають як свого рідного інженера-емігранта Івана Козу. Американська техніка справді добре зарекомендувала себе в полях України. >>

  • Аграрна арифметика

    Міністерство аграрної політики і продовольства України сформулювало ключові напрями, за якими найближчим часом відбуватиметься реформування галузі. Комплексний стратегічний план, в основу якого їх і покладено, отримав назву «3+5». >>

  • Наша риба впіймала шхуну

    Апеляційний суд Одеси минулого тижня виніс остаточне рішення про конфіскацію на користь нашої держави турецької рибопромислової шхуни ZOR та близько п’ятнадцяти кілометрів сіток — знаряддя лову. Шхуна назавжди залишається в Україні. >>

  • Росіяни хочуть солі?..

    Росспоживнагляд дозволив українському державному підприємству «Артемсіль» відновити постачання солі до Росії. Очікується, що підприємство постачатиме до Росії 170 тисяч тонн солі щороку. Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу про допуск продукції з 10 травня. >>