ХРОНІКА

18.07.2007

Стрільба

      Успішно почали українські спортсмени виступ на першості Європи в іспанській Гранаді. Наталія Кальниш стала чемпіонкою у стрільбі з гвинтівки на 50 м (вправа МГ-6), а Роман Бондарук завоював «срібло» у швидкісній стрільбі з пістолета (МП-8). Ще чотири медалі українці здобули у командних змаганнях. Тріо у складі Бондарука, Тараса Магмета й Олександра Петріва вибороло «золото» у МП-8; а Кальниш, Леся Лесків й Олена Давидова стали другими у МГ-6. Команда Владислава Прянишникова, Олександра Ульвака та Олександра Зіненка двічі опинялася третьою у стрільбі по рухомій мішені у вправах МГ-12 та МГ-11-а.

Вітрильний спорт

      Без медалей повертаються з чемпіонату світу у португальському Каскаїсі українці, але троє з шести наших човнів завоювали ліцензії на Олімпійські ігри-2008. Це Родіон Лука й Георгій Леончук у класі «49er» (14-те місце), Ольга Масливець і Максим Оберемко у жіночому й чоловічому класі RS:X (6-та й 32-га позиції відповідно). Екіпаж шкіпера Марії Долинської з Ганною Калініною й Світланою Матевушевою став 26-м серед «Інглінгів».

Баскетбол

      Українець Олексій Печеров продовжує доводити керівництву «Вашингтон кепіталз» право на місце в основному складі команди. Наш форвард узяв участь у трьох із чотирьох останніх матчів «чарівників», в одному з яких став найрезультативнішим гравцем: «Вашингтон» — «Х’юстон» — 69:74 (Печеров — 26 очок + 14 підборів), «Вашингтон» — «Клівленд» — 76:71 (14+9), «Вашингтон» — «Детройт» — 70:84 (12+7).

      Намагається закріпитися в НБА ще один українець — Кирило Фесенко. Центровий «Черкаських мавп» у першому матчі своєї «Юти джаз» проти «Атланти» (64:63) за 13 хвилин зробив два підбори, одне перехоплення й аж три блок-шоти. А перші очки 44-й номер «джазменів» набрав у зустрічі проти «Сан-Антоніо» (71:75) — в активі Фесенка 9 пунктів, два підбори, перехоплення й блок-шот.

* * *

      Молодіжна збірна України посіла друге місце у дивізіоні чемпіонату Європи для гравців віком до 20 років, що завершився у Варшаві, і виборола право наступного року грати серед кращих команд континенту. Підопічні Валентина Берестнєва почергово обіграли збірні Білорусі (107:60), Словаччини (95:54), Португалії (87:80), Великої Британії (79:73), Фінляндії (93:67). У півфіналі українці легко здолали молодих німців (80:56), але в матчі за золоті медалі поступилися команді Чорногорії — 68:89.

* * *

      Центровий маріупольського «Азовмашу» Сергій Ліщук, який приїхав у табір збірної України після відпустки, розповів, що переважна більшість гравців перебуває у пригніченому стані. Лідер «синьо-жовтих» виказав нерозуміння, чому тренер Віталій Лебединцев не запросив до команди плеймейкера Артема Буцького й відмовився від послуг братів Кривичів, але загострювати ситуацію перед відповідальними матчами Ліщук не став.

Волейбол

      Чоловіки. Світова ліга (Польща). Фінал: Бразилія — Росія — 3:1 (18:25, 25:23, 28:26, 25:22). За третє місце: США — Польща — 3:1.