ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

18.07.2007

Євро-2012

      Кабінет Міністрів має намір утворити агентство, що безпосередньо займатиметься підготовкою до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Як повідомляє УНІАН, про це йшлося на вчорашній зустрічі Прем'єра Віктора Януковича з міністром у справах сім'ї, молоді та спорту Віктором Коржем. Міністр поінформував главу уряду про проведену роботу, зокрема про початок розробки Державної програми з підготовки та проведення Євро-2012.

«Динамо» шукає заміну Дем'яненку

      Попри запевнення президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса в тому, що він задоволений роботою Анатолія Дем'яненка на посту головного тренера команди, іноземні фахівці час від часу розповідають про зацікавлення динамівського керівництва у їхніх послугах. Останнім із таких наразі є колишній наставник мадридського «Реалу» Фабіо Капелло. Днями він заявив, що відповів відмовою на пропозиції киян і московського «Локомотива». Наразі іменитий італієць розглядає варіанти працевлаштування в американській лізі МЛС.

Трансфери — реальні та ймовірні

      Черговим придбанням київського «Динамо» вже завтра може стати захисник французького «Нансі» і збірної Сенегалу Пап Діакате. Позавчора ввечері він прибув до Києва, віддавши перевагу чемпіонам України перед «Бордо» і німецьким «Вольфсбургом». П'ятирічний контракт з африканським гравцем буде підписано після проходження ним ретельного медичного огляду. За неофіційною інформацією, сума трансферу складе 7 млн. євро.

* * *

      Донецький «Шахтар» зробив пропозицію мадридському «Реалу» продати нападаючого Жуліо Баптісту. Минулий сезон бразилець на правах оренди провів у лондонському «Арсеналі», тож, можливо, іспанці знову погодяться на такий варіант. Поки що Баптіста попросив зачекати, бажаючи працевлаштуватися в Італії або Англії.

* * *

      Скромніше виглядають апетити «Дніпра», але четверта команда минулого чемпіонату України готова викласти 3 млн. євро за півзахисника московського «Спартака» й збірної України Максима Калиниченка. Остаточної відповіді на пропозицію дніпропетровців росіяни ще не дали.

Українець очолить російський клуб

      Позавчора наставник аутсайдера російської прем'єр-ліги — ФК «Ростов» — Сергій Балахнін написав заяву про звільнення за власним бажанням, яку керівництво клубу задовольнило. Основним кандидатом на посаду головного тренера ростовців вважається український фахівець Павло Яковенко, звільнений на початку року з краснодарської «Кубані».

Кубок Азії

      Фінальний турнір азійських команд триває одразу в чотирьох країнах — Малайзії, Таїланді, Індонезії і В'єтнамі. До змагань допустили й збірну Австралії, яка відчуває брак матчів високого рівня у регіоні Океанії.

      Капітан збірної Узбекистану, нападаючий київського «Динамо» Максим Шацьких, перший матч своєї команди на турнірі пропустив через дискваліфікацію (узбеки програли Ірану — 1:2), а в другому допоміг партнерам розгромити Малайзію (5:0). Для виходу до чвертьфіналу Узбекистану сьогодні потрібно обіграти китайців.

      Перший етап. Група А. Підсумкове становище: Ірак — 5 очок, Австралія, Таїланд — 4, Оман — 2. Група В. Підсумкове становище: Японія — 7, В'єтнам — 4, ОАЕ — 3, Катар — 2. Група С. Турнірне становище: Китай, Іран — 4, Узбекистан — 3, Малайзія — 0. Група D. Турнірне становище: Саудівська Аравія — 4, Бахрейн, Індонезія — 3, Корея — 1.

Кубок Співдружності переїде

      Змагання кращих команд країн СНД і Балтії, яке у січні традиційно відбувалося в московських манежах, у 2008 році змінить свою прописку. Президент Російського футбольного союзу Віталій Мутко пояснив це тим, що у спорткомплексі «Олімпійський» у цей же час проводитиметься чемпіонат світу з хокею з м'ячем, тому турнір буде перенесено до Санкт-Петербурга. Але вже за рік Кубок Співдружності повернеться до Москви.