Олiгарх купив ще одного комуніста

14.07.2007
Олiгарх купив ще одного комуніста

За чотири сезони в «Ліворно» Крістіано Лукареллі забив аж 92 м'ячі.

      Донецький «Шахтар» оголосив про підписання контракту терміном на три роки з одним із кращих нападаючих італійської серії А — Крістіано Лукареллі. За 31-річного капітана «Ліворно», який у минулому сезоні забив 20 м'ячів і став другим бомбардиром на Апеннінах, гірники виклали 8 млн. євро. Угода набуває чинності 16 липня.

      Крім «Ліворно», Лукареллі виступав за «Перуджу», «Аталанту», «Лечче», «Торино» й іспанську «Валенсію», а також провів чотири матчі за збірну Італії, забивши у формі «Скуадри адзурри» один м'яч.

      Чому Лукареллі обрав Донецьк? Річ у тім, що контракт Крістіано з «Ліворно» закінчився, до того ж він постійно сварився з президентом «гранатових» Альдо Спінеллі. А футболіст хотів би продовжувати виступи на високому рівні, отримуючи більшу зарплатню. В Італії охочих витрачатися на немолодого вже форварда не знайшлося, тож Лукареллі звернув погляд на схід Європи. Його воліли б бачити у своїх лавах, зокрема, московські «Локомотив» і «Спартак», пітерський «Зеніт» і казанський «Рубін». Оцінивши пропозиції російських клубів і побувавши разом із дружиною в Донецьку, італієць вирішив, що тут умови кращі, ніж у Росії. До того ж із «Шахтарем» Ахметова Крістіано може зіграти і в Лізі чемпіонів.

      До речі, Лукареллі цікавий не лише тим, що буде першим легіонером з Італії в чемпіонаті України, а й своєю великою прихильністю до комуністичної ідеології. 

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Загострюється конфлікт між «Шахтарем» і бразильським півзахисником Франселіно Матузалемом, який відмовляється виступати за донеччан, вимагаючи продати його в Іспанію (у послугах бразильця зацікавлені «Сарагоса» й «Севілья»). Генеральний директор українського клубу Сергій Палкін заявив, що «Шахтар» готовий подати на Матузалема позов до суду, якщо питання не вирішиться впродовж 15 днів. Тобто або Франселіно повернеться в Донецьк, або за нього виплатять достатню грошову компенсацію. Наразі віце-чемпіони України хочуть отримати за бразильця 12 млн. євро, тоді як їм пропонують максимум 8 млн. Задля розв'язання конфлікту Палкін готовий навіть вилетіти до Бразилії, де зараз перебуває Матузалем, але той не йде на контакт, надаючи право своїм агентам висловлювати його думку.