Модель Жизель

13.07.2007
Модель Жизель

Модельні параметри Жизель Бюндхен — 90-59-89 при зрості 180 см.

      «Найпрекрасніша жінка у світі», неодноразово «найкраща топ-модель року», найбільш високооплачувана і, як результат, найбагатша манекенниця у світі — всі ці титули належать Жизель Бюндхен цілком заслужено. Адже і славу, і гроші бразильська красуня здобула самотужки — завдяки своїй терплячості, наполегливості й цілеспрямованості. І хай заздрісники бурчать, що, маючи таку природну вроду й такого знаменитого бойфренда (це ще про Леонардо Ді Капріо), зіркою номер один може стати будь-яка дівчина. Вродливих дівчат багато. Топ-моделей — не більше двох десятків. А Жизель — одна-єдина. Між іншим, у неї є аж п'ятеро сестер — усі красуні й усі мріють стати топ-моделями. Поки що вийшло тільки у неї.

      А роман із Ді Капріо... Звісно, він допоміг Бюндхен прославитися ще більше. Але коли Лео вперше її побачив, ця дівчина вже була дуже успішною моделлю, і її кар'єра стрімко набирала обертів. Зрештою, цей зірковий зв'язок приніс Жизель більше мороки, ніж задоволення. Вважалося, що в їхньому тандемі Ді Капріо кохав, а Бюндхен дозволяла себе кохати. Вона не раз поривалася покинути закоханого, але при цьому, здається, не надто вірного героя «Титаніка», та він вимолював у неї прощення. Після кількох вимучених возз'єднань пара таки розійшлася — цього разу нібито остаточно.

      У кожного з них тепер своє життя. Ді Капріо знайшов собі нову модель — ізраїльтянку Бар Рафаелі — і цілком задоволений собою. Восени він планує нарешті одружитися, адже Бар уже вагітна. Не страждає від самотності й Жизель. 20 липня, коли красуня відзначатиме своє 27-річчя, їй буде з ким згадати, з чого все починалося...

Щасливий бігмак Олі

      Жизель Каролін Бюндхен походить із бразильського містечка Горизонтана. Як це часто трапляється, у школі майбутній ідеал краси не користувався особливою популярністю. Дівчата, швидше, співчували, ніж заздрили своїй цибатій і худій, як тріска, коліжанці, а хлопці її ігнорували або ще гірше — кпинили. «Я була найдовшою і найхудішою в класі, і в нашій компанії мене прозвали Олі — скорочено від «оливкової олії», — згадує Жизель. Збагнути логіку бразильських дітей складно (причому тут олія?), але дівчинці ще пощастило, що її не прозвали якоюсь «глистою».

      Коли Олі було 14 і з нецікавої «дошки» вона потроху перетворювалася на витончену, гнучку й пластичну юнку, їхня весела компанія поїхала до Сан-Паулу — одного з найбільших міст Бразилії і тамтешнього центру моди. Нагулявшись, друзі подалися до «Макдональдза» і саме накинулися на їжу (Жизель намагалася за один раз запхати до рота якомога більшу частину бігмаку), коли на них звернув увагу представник модельної агенції Elite Modeling, який сидів неподалік. Точніше, звернув увагу він тільки на одну дівчинку — довгоногу, високу й неймовірно тоненьку.

      Від пропозиції спробувати себе в модельному бізнесі, з якою чоловік підійшов до дівчинки, Жизель спершу довелося відмовитися. По-перше, проти цього категорично виступив її батько. А по-друге, у Бюндхен просто не було часу — вона серйозно займалася волейболом, мріючи про спортивну кар'єру.

      Але потім, коли з'ясувалося, що манекенниці не лише вихиляються перед камерою й ходять по подіуму, а ще й заробляють непогані гроші, на сімейній раді було вирішено таки відправити Жизель до Сан-Паулу. Тоді дружнє сімейство Бюндхенів не могло й припустити, що вже за якихось кілька років їхня дівчинка зароблятиме десятки мільйонів доларів.

Уже не «янгол», але все ще найбагатша модель

      Зовнішність Жизель одразу стала користуватися величезною популярністю. Спершу — у Бразилії, але дуже швидко перспективна дівчина потрапила до США і Європи. Мода саме вкотре міняла свої канони і потребувала «нового обличчя». Хоч обличчя в неї й «на любителя», блакитноока бразилійка (бо ж німецького походження) 180 см на зріст із параметрами 90-59-89 одразу сподобалася провідним законодавцям модельних стандартів. До слова, раніше груди у неї були на 5 см меншими в об'ємі, і це досі дає недоброзичливцям підстави натякати на те, що не обійшлося без силіконових імплантантів. Однак сама Бюндхен запевняє, що її бюст збільшився природним шляхом.

      Уже через рік-другий Жизель мала у своєму доробку обкладинки найпрестижніших журналів (американський, італійський і французький варіанти знаменитого Vogue, Marie Claire, Harper's Bazaar і багато інших) та співпрацю з такими потужними будинками моди, як «Ральф Лорен», «Дольче і Габбана», «Версаче», «Валентино», «Хлое», «Джанфранко Ферре» тощо.

      Протягом багатьох років Бюндхен була однією з «янголів» всесвітньо відомого виробника жіночої білизни «Вікторіяз сікрет», однак на початку цього року її контракт завершився, а новий представники «ВС» підписувати відмовилися. Аргументували це тим, що Жизель... потовщала, тому вже не заслуговує на такі великі гонорари, як раніше. Хоч як це дивно, але від природи дуже струнка, після розриву з Ді Капріо Жизель і справді набрала 7 кг, які, втім, швидко скинула. Їй це нескладно — досить лише трохи зменшити свій раціон, адже Бюндхен щодня поглинає чималу кількість продуктів, при самій думці про які інші манекенниці непритомніють (від заздрощів).

      Незважаючи на те, що після офіційного «завершення кар'єри» її заробітки дещо зменшились (Жизель стала менше ходити по подіуму й погоджується брати участь у показах лише найвідоміших дизайнерів), нещодавно американський журнал «Форбс» укотре назвав бразильську вродливицю найбагатшою моделлю у світі. За минулий рік Бюндхен заробила 16,5 мільйона доларів, посівши таким чином 53-тє місце у переліку найбагатших знаменитостей світу (серед манекенниць це найвищий показник).

      А днями Жизель підписала новий контракт, ставши «обличчям»... лондонського футбольного клубу «Арсенал». Тепер вона рекламуватиме «канонірів» на телебаченні й у друкованій пресі, а також відвідуватиме офіційні заходи, які проводитиме «Арсенал».

      Узагалі ж Бюндхен задіяна як «обличчя» багатьох відомих фірм, крім того, вона випускає лінію взуття під своїм іменем, а також готує власну колекцію одягу.

      Не уникла Жизель і долі багатьох своїх колег по подіуму, які пнуться в актриси. Щоправда, на відміну від деяких інших топ-моделей, видатною кінозіркою Бюндхен стати не прагне, позаяк добре усвідомлює межу своїх акторських можливостей. Наразі вся її фільмографія налічує дві ролі: одну з головних — в американському рімейку відомої французької стрічки «Таксі» (у нашому прокаті цей фільм ішов під назвою «Нью-йоркське таксі») та епізодичну — у фільмі «Диявол носить «Прада». Наступного року бразильська супермодель знову з'явиться на широкому екрані: в екранізації роману Дена Брауна «Ангели і демони».

Жизель стане мачухою?

      А от чи пощастило Жизель нарешті й в особистому житті, сказати складно. Насправді ця амбітна дівчина, як вона сама зізнається, у поглядах на стосунки з чоловіками — консерваторка, і дуже мріє про заміжжя та щасливу сім'ю. Зараз вона зустрічається із зіркою американського футболу Томом Брайді. І ніби все у них гаразд, але в Тома скоро... народиться дитина. Він, спритник, заради роману із Жизель покинув вагітною свою попередню подругу, американську манекенницю й актрису Бріджит Мойнеген.

      Жизель вдає, що це її анітрохи не турбує, й обіцяє стати доброю мачухою майбутньому маляті свого бойфренда.

      Будемо сподіватися, що все в них буде добре. Адже одна з найуспішніших топ-моделей світу заслужила справжне жіноче щастя.

 

ПРЯМА МОВА

Жизель Бюндхен про...

свою струнку фігуру й те, що вона любить і не любить:

      — Я їм абсолютно все! Люблю поїсти. І смажене м'ясо, і мучне, і солодке, а морозиво в шоколаді — це взагалі моя слабкість. Обожнюю гамбургери — смакота! Мені пощастило з фігурою від природи — їй не страшні ніякі калорії. На жаль, зараз я майже не займаюся спортом — ніколи, я ж трудоголік і дуже багато працюю... Але досі дуже люблю волейбол — ще з дитинства, я тоді не менше ніж по чотири години на день тренувалася. Тому тепер щоразу, коли буваю в Лос-Анджелесі, намагаюся вирватися на пляж і пограти там хоча б у пляжний волейбол.

      А ще дуже люблю їздити верхи. Взагалі тварин люблю — колись навіть мріяла стати якщо не волейболісткою, то ветеринаром. Ще феєрверки люблю... І дуже не люблю, коли чоловіки брешуть.

зйомки в оголеному вигляді:

      — Мені це геть не подобається. Якщо дуже треба, то знімаюся, але тільки так, щоб нічого не було видно — затуляю руками груди, повертаюся до камери спиною тощо. І прозорий одяг на подіумі ніколи не показую, навіть якщо дизайнери пропонують мені величезні гонорари. Мені незатишно, коли люди дивляться на мої пипки.

«приємні моменти» роману з Ді Капріо:

      — Колись він мене довів до того, що я поголила голову — як оце нещодавно Брітні Спірз. Наші стосунки вкотре зайшли у глухий кут, і це був такий крок відчаю, за який мені одразу ж стало страшенно соромно. Я чкурнула в Бразилію й заховалася там від усіх, поки волосся не відросло. Більше ніколи такого не зроблю, адже волосся і груди — це те, завдяки чому я досягла успіху в модельному бізнесі. А той період у житті мені дуже неприємно згадувати — було стільки принижень і гіркоти...

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>