ХРОНІКА

13.07.2007

Бокс

      Чемпіон світу за версією WBC у важкій категорії Олег Маскаєв може втратити свій пояс, оскільки відмовився підписати контракт на бій з обов'язковим претендентом — нігерійцем Семюелем Пітером. У зв'язку з цим президент WBC Хосе Сулейман повідомив, що президент Африканського боксерського союзу Хоусін Хоуїчі запропонував позбавити Маскаєва титулу і призначити бій за звання чемпіона між Пітером і найближчим претендентом на титул.

      Наразі на другому місці у рейтингу WBC, слідом за Пітером, перебуває українець Володимир Вірчіс. Крім того, на титульний двобій претендував і почесний чемпіон організації Віталій Кличко, тож цілком можливо, що вже незабаром наш співвітчизник отримає право битися за найвищий титул WBC.

* * *

      Чемпіон світу за версією WBO у вазі до 69,9 кг українець Сергій Дзинзирук піднявся з третього на перше місце нового рейтингу авторитетного інтернет-порталу Fightnews.com, випередивши американців Флойда Мейвезера (той перейшов в іншу категорію) й Оскара Де Ла Хойю. Крім того, Де Ла Хойя піднявся на перше місце у рейтингу WBО і продовжує обіймати перший рядок у WBC. У зв'язку з цим зросла ймовірність двобою між Дзинзируком й американцем. 31-річний броварчанин сподівається, що його промоутер Клаус-Пітер Коль скористається такою сприятливою ситуацією і проведе успішні переговори з командою Де Ла Хойї.

Велоспорт

      Черговий рівнинний етап завершився фінішем пелотону загальною групою, в якій перебували обидва українці.

      Багатоденка «Тур де Франс». 4-й етап. Вілле-Коттре — Жуаньї (193 км). 1. Хусховд (Норвегія, «Креді Агріколь») — 4.37,17. 2. Хантер (ПАР, «Барлоуорлд»). 3. Фрейре Гомес (Іспанія, «Рабобанк»)... 46. Попович (Україна, «Дісквері ченнел»)... 49. Гривко (Україна, «Мілрам») — час переможця.

Футбол

      Кубок Америки. Півфінал. Аргентина — Мексика — 3:0 (Хайнце, 45; Мессі, 61; Рікельме, 65 (пен.)).

      Збірні Аргентини й Бразилії у вирішальному матчі «Копа Америка» зустрінуться вдесяте.