ХРОНІКА

12.07.2007

Бокс

      Найближчого понеділка в Мюнхені почесний чемпіон світу WBC у суперважкій категорії українець Віталій Кличко й американець Джаміль Маклайн проведуть першу прес-конференцію, на якій анонсуватимуть свій двобій, запланований на 22 вересня. Нагадаємо, що в грудні 2002 року брат Віталія, Володимир Кличко, виграв у Маклайна нокаутом у 10-му раунді. Нині 37-річний американець не входить до числа 15 кращих у рейтингах жодної із провідних боксерських організацій.

Футбол

      В Одесі напередодні матчу за Суперкубок вищі чини нашого футболу розглядали порядок денний Конгресу ФФУ, запланований на 14 вересня, де підіб'ють підсумки роботи федерації за останні три роки й затвердять заходи реалізації державної програми підготовки фінального турніру Євро-2012. Головною ж справою позачергового конгресу будуть вибори керівників ФФУ.

      Також було внесено зміни до процедури запрошення іноземних рефері. Тепер команди можуть ініціювати запрошення суддів з-за кордону не частіше, ніж один раз за коло, до того ж арбітри мають бути винятково із топ-групи УЄФА. А фінали Кубка України обслуговуватимуть тільки вітчизняні судді.

      Вирішальний кубковий матч наступного року у зв'язку із реконструкцією київського  НСК «Олімпійський» прийматиме Харків, де святкуватимуть 100-річчя місцевого футболу.

* * *

      Кубок Америки. Півфінал. Бразилія — Уругвай — 2:2 (Майкон, 12; Батіста, 45+1 — Форлан, 45; Абрю, 70; пен. — 5:4).

Легка атлетика

      На турнірі у швейцарській Лозанні до числа призерів потрапили дві українки. Донеччанка Ірина Ліщинська фінішувала другою в забігу на 1500 м (4 хв. 4,27 сек.), трохи відставши від Джамаль із Бахрейну. А киянка Тетяна Терещук-Антипова показала третій час на 400-метрівці з бар'єрами (55,00), програвши переможниці, росіянці Івановій, усього 0,1 сек. Чемпіон світу 2005 року у стрибках у висоту Юрій Кримаренко став лише сьомим зі скромним результатом 2,24 м. Шведу Стефану Хольму для перемоги вистачило підкорити планку на висоті 2,28 м.

Баскетбол

      Двоє українців взяли участь у тренувальних матчах команд НБА, які шукають варіанти підсилення складів. Задрафтований «Мемфісом» ще три роки тому центровий Сергій Ліщук за 10 хвилин на майданчику нічим корисним не відзначився, і «Грізліз» програли «Детройту» — 78:80. «Вашингтон» Олексія Печерова також поступився «Сакраменто» (64:75), а наш центровий за 21 хвилину набрав 9 очок та заробив 6 фолів.

Велоспорт

      Власник жовтої майки лідера, швейцарець Фабіан Канчеллара, після прологу виграв і третій етап «Великої петлі».

      Багатоденка «Тур де Франс». 3-й етап. Варегем — Комп'єн (236,5 км). 1. Канчеллара (CSC) — 6.36,15. 2. Цабель (Німеччина, «Мілрам»). 3. Боонен (Бельгія, «Квікстеп»)... 42. Гривко (Україна, «Мілрам»)... 51. Попович (Україна, «Дісквері ченнел») — час переможця.

Хокей

      Визначився склад учасників традиційного Кубка «Спартака», який 14—17 серпня відбудеться в Москві. За коловою системою, переможця з’ясовуватимуть київський «Сокіл», фінський клуб «Ювяскюля», московські «Крилья совєтов» і «Спартак».