Рейтинг магії і магія рейтингу

11.07.2007
Рейтинг магії і магія рейтингу

Ієн Маккелен у ролі чарівника Гендальфа.

      Думаєте, найбільше з кіношних чарівників глядачі люблять славетного Гаррі Поттера? А от і ні! Як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного у Британії рекламною компанією Pearl & Dean, принаймні в Об'єднаному Королівстві своїм найулюбленішим чарівником кіномани вважають Гендальфа з кінотрилогії Пітера Джексона «Володар перснів».

      Цей сивобородий маг у виконанні актора Ієна Маккелена набрав 44 відсотки голосів, що вельми здивувало організаторів дослідження. Власне, вразила їх не так любов публіки до Гендальфа, як те, що Гаррі Поттер відстав від нього аж на 35 відсотків. Сердезі, якого, нагадаємо, на широкому екрані втілює Деніел Редкліфф, дісталося всього-на-всього 9 відсотків голосів. Його випередив навіть колега по фільму, директор магічної школи Гогвартс Альбус Дамблдор (його грає Майкл Гамбон).

      Як припускає речниця Pearl & Dean Кетрін Джейкоб, Гаррі програв через свій надто юний вік. «Очевидно, в кіно для чарівника найважливіше — борода, а Поттерові за цим показником далеко до Гендальфа і Дамблдора», — вважає Кетрін.

      А два останні місця у «чудовій п'ятірці» кіночарівників посіли «ветерани»: Мерлін зі старого діснеєвського мультика «Меч у камені» 1963 року, який набрав 6 відсотків, і чарівник Країни Оз з однойменної кіноказки 1939 року із 2 відсотками голосів.