Єгипетська трагедія Бейонс

11.07.2007
Єгипетська трагедія Бейонс

Бейонс Ноулз.

      Опера Джузеппе Верді «Аїда», написана за мотивами єгипетських легенд, — один із найпрекрасніших і найтрагічніших творів мистецтва, присвячених коханню. Її сюжет час від часу приваблює і «звичайних» театральних режисерів, і кінематографістів. А зіграти головну роль мають за честь найкращі актриси. Між іншим, саме блискуче перевтілення в Аїду свого часу прославило на весь світ молоду красуню Софі Лорен. І це при тому, що Софі не співала складні арії — замість Лорен їх виконувала знаменита оперна діва Ренате Тібальді.

      Бейонс Ноулз, на відміну від Софі Лорен 54-річної давності, — уже всевітньо відома зірка, тому навряд чи участь у черговій екранізації «Аїди» додасть їй великої слави. Однак Бейонс так хоче зніматися, що аж пищить. Ще б пак, адже їй є що показати не лише у сенсі зовнішності: сильний голос співачки, безперечно, заграє в розповіді про трагедію нубійської принцеси Аїди новими барвами. Утiм на лаври оперної співачки Ноулз не претендує. Адже йдеться про екранізацію не опери Верді, а однойменного мюзиклу Елтона Джона «Аїда», написаного за її мотивами. Сюжет при цьому залишається майже без змін: нубійську (ефіопську) принцесу беруть у полон єгиптяни. Вона стає рабинею єгипетської принцеси Амнеріс, однак у прекрасну Аїду закохується воєначальник Радамес. Він мріє звільнити кохану й одружитися з нею, однак у красеня, у свою чергу, шалено закохана Амнеріс. Завершується все трагічно: Аїду з Радамесом живцем замуровують у підземеллі.

      Наразі Бейонс веде переговори зі студією «Уолт Дісней», яка екранізуватиме мюзикл, і якщо все буде добре, роль Аїди може стати для голосистої поп-зірки справжнім проривом у кіно.

      До речi, свого часу в нубійську принцесу перевтілювалися — на театральній сцені, а не широкому екрані — Тоні Брекстон і колишня колега Бейонс по тріо «Дестініз чайлд» Мішель Уїльямс.