ХРОНІКА

10.07.2007

Фехтування

      В останній день чемпіонату Європи в Генті у скарбничці збірної України до двох бронзових медалей додалося «срібло» шаблісток. Команда у складі Ольги Харлан, Ніни Козлової й Олени Хомрової на шляху до фіналу переграла суперниць із Угорщини (45:40) й Росії (45:44). У вирішальній сутичці з чемпіонками світу, француженками, наші дівчата вели 40:37, але зрештою поступилися одним уколом — 44:45.

Баскетбол

      Юніорська збірна України, складена з дівчат віком до 18 років, досягла найвищого результату за часи виступів на чемпіонатах Європі. На турнірі у сербському місті Нові Сад українки виграли стартовий квартет (випередивши туркень, італійок і німкень), на другому етапі посіли четверте місце у своїй шістці (пропустивши вперед Польщу й Італію лише через гіршу різницю закинутих і пропущених м’ячiв) і отримали право продовжити змагання у «втішних» матчах. Обігравши збірні Франції (67:66) і Чехії (95:76), наша команда зійшла на п'яту позицію. А чемпіонками стали господарки: Сербія — Іспанія — 72:48.

Шахи

      Львів'янин Василь Іванчук став переможцем ІІІ міжнародного турніру зі швидких шахів, що відбувся в Одесі. Взяв участь у змаганнях і тренер чоловічої збірної України Володимир Тукмаков, але опинився лише у хвості таблиці.

      Підсумкове становище: Іванчук — 7, Грищук (Росія) — 6,5; Раджабов (Азербайджан), Широв (Іспанія) — 5,5; Гельфанд (Ізраїль) — 5, Дроздовський (Україна) — 4, Бакро (Франція) — 3,5; Корчной (Швейцарія) — 3, Смірін (Ізраїль), Тукмаков — 2,5.

Велоспорт

      У суботу багатоденка «Тур де Франс» вперше у своїй 104-річній історії стартувала в Лондоні. Пролог довжиною 7,9 км, що проходив повз головні пам'ятки англійської столиці, виграв швейцарець Фабіан Канселлара з команди CSC із часом 8 хв. 50 сек. Результати обох українців особливо не вражають: Андрій Гривко з «Мілрам» — 35-й (+0.43), Ярослав Попович з «Діскавері ченнел» — 50-й (+0.48).

      Перший етап гонки (203 км) у неділю між Лондоном і Кентербері завершився груповим фінішем. Краще за інших на останніх метрах дистанції себе проявив австралієць Роббі Мак'юен (4 год. 39 хв. 1 сек.). Попович завершив гонку у загальній групі 67-м, Гривко — 158-м.

Легка атлетика

      Українка Ірина Ліщинська фінішувала третьою на дистанції 1500 м на другому етапі «Золотої ліги», що відбувся в Парижі. Подробиці змагань у столиці Франції й чемпіонату України у Донецьку — у завтрашньому номері «УМ».