Десятиріччя «нового життя»

06.07.2007
Десятиріччя «нового життя»

Наомі Кемпбелл у розкішному туалеті від Джона Гальяно. (РЕЙТЕР.)

      У знаменитого кутюр'є Джона Гальяно - подвійний ювілей. По-перше, метр відзначає десятиріччя роботи на посаді креативного директора французького модного дому «Крістіан Діор». Коли свого часу Гальяно прийшов керувати цим елітним будинком моди, багато шанувальників витонченого стилю «Діор» були шоковані - екстравагантний британський «чувачок» мало скидався на того, хто здатний достойно продовжити справу великого Діора. Але Джон не лише зміг, а й зробив це просто блискуче, вдихнувши в компанію нове життя.

      Саме з Гальяно «Крістіан Діор» зустрічає свою 60-ту річницю. З нагоди такого «свята в квадраті» було влаштовано грандіозне шоу з показом нової колекції «от кутюр», представленої «ювіляром». Дійство проходило у Версалі, тож не дивно, що значна частина колекції Гальяно для «Діор» була виконана у стилі Людовіка XIV, ім'я якого безпосередньо пов'язане з розквітом цієї королівської резиденції. Крім цього, на створення «високомодного» вбрання для сезону осінь-зима/2007-2008 дизайнера надихнули картини імпресіоністів, модерністів та художників доби Відродження, зокрема, Моне, Ренуара, Дега, Пікассо і Тулуз-Лотрека.

      Імена моделей, які демонстрували всю цю розкіш на подіумі, також уже записані в історію (принаймні в історію моди): Лінда Євангеліста, Хелена Крістенсен, Наомі Кемпбелл, Амбер Валетта, Жизель Бюндхен тощо. А серед глядачів, які спостерігали за шоу, «засвітилися» Шерон Стоун, Моніка Беллуччі, Єва Грін, Кейт Хадсон, Софія Коппола.