ХРОНІКА

06.07.2007

Фехтування

      Скарбничка збірної України на чемпіонаті Європи у бельгійському місті Гент поповнилася другою бронзовою медаллю. Шлях до вершини шпажистки з Одеси Олени Хомрової у півфіналі перервала росіянка Софія Велика.

Хокей

      Український форвард команди НХЛ «Тампа-Бей лайтнінг» Руслан Федотенко, який у міжсезоння став необмежено вільним гравцем, вдруге у заокеанській кар'єрі поміняв клуб. Володар Кубка Стенлі 2004 року у складі «Блискавок» не надто вдало провів минулий сезон, тому у Флориді контракт із ним вирішили не продовжувати. Але послуги українця знадобилися «Нью-Йорк айлендерз», які підписали з українцем угоду терміном на один рік; зарплатня Федотенка складе 2,9 млн. доларів.

Футбол

      Контрольні матчі за участю українських команд: «Сьон» (Швейцарія) - «Шахтар» - 2:4 (Карлітуш (у свої ворота), Бредун, Белік, Фомін), «Харків» - «Нафтовик» - 5:1, «Шопрон» (Угорщина) - «Зоря» - 1:2, «Дніпро» - «Ворскла» - 3:2.

* * *

      Кубок Америки. 3-й тур.

      Група А. Перу - Болівія - 2:2, Венесуела - Уругвай - 0:0.

      Підсумкове становище: Венесуела - 5, Перу, Уругвай - 4, Болiвiя - 2.

      Група В. Мексика - Чилі - 0:0, Бразилія - Еквадор - 1:0 (Робіньйо, 56 (пен.)).

      Підсумкове становище: Мексика - 7, Бразилія - 6, Чилі - 4, Еквадор - 0.

Теніс

      У середу на Уїмблдонському турнірі найбільше матчів відбулося у змішаному розряді, де в другому колі успіху досягли обидві українки. Харків'янка Тетяна Перебийніс у парі з австралійцем Полом Хенлі, з яким вона дійшла до фіналу найпрестижніших трав'яних змагань у 2005-му, здолали дует Фрідль/Стаббс (Чехія/Австралія) - 6:4, 6:4. А Катерина Бондаренко також із представником Зеленого континенту Джорданом Керром створили невеличку сенсацію, вибивши з турніру пару Ульє/Хубер (Зімбабве/ПАР), посіяну під четвертим номером - 7:6, 4:6, 6:4. Тепер пари з українками у складі у третьому раунді зустрінуться між собою.

      В одиночному розряді позавчора ввечері француз Рішар Гаске (12) у трьох сетах довів свою перевагу над співвітчизником Тсонга. У жінок зачохлила ракетку друга сіяна росіянка Марія Шарапова, яка в 1/8 фіналу не встояла перед натиском потужної темношкірої американки Венус Уїльямс (23) - 1:6, 3:6.

      Не зупинилася на потраплянні до вісімки кращих француженка Маріон Бартолі (18). Вона першою вийшла до півфіналу, перегравши іншу «несподіванку» нинішнього Уїмблдону - голландку Мікаелу Крайчек (31) - 3:6, 6:3, 6:2. У півфіналі на неї чекатиме перша ракетка планети - бельгійка Жустін Енен, яка також три сети «возилася» з Сереною Уїльямс (7) - 6:4, 3:6, 6:3.

      Учора до 16-ї години за київським часом закінчилися такі матчі. Жінки. 1/4 фіналу: В. Уїльямс (США, 23) - Кузнецова (Росія, 5) - 6:3, 6:4. Чоловіки. 1/8 фіналу: Бердих (Чехiя, 7) - Бйоркман (Швецiя, 19) - 6:4, 6:0, 6:7, 6:0; Багдатiс (Кiпр,10) -  Давиденко (Росiя, 6) - 7:6, 7:6, 6:3.