У Джорджа Майкла - сцена на три поверхи

05.07.2007
У Джорджа Майкла - сцена на три поверхи

Координатор туру Джорджа Майкла Роберт Купер. (Фото Дар’ї АЛЕКСАНДРОВОЇ.)

      Для українських меломанів цього літа справжній рай. Ще не встигли забутися враження від потужного концерту Елтона Джона, як до Києва завітав король білого блюзу Гарі Мур. Та ностальгувати за червнем не доведеться - Джордж Майкл вніс  Київ у список концертів світового 25 Stadium Tour, присвяченого 25-річчю кар'єри і який проходить винятково на стадіонах. 9 липня  НСК «Олімпійський» перетвориться на концертний майданчик, який буде видно й чутно чи не з Одеси.

***

      Облаштовувати стадіон для концерту почали вже 1 липня, хоча й планували за 5 днів все зробити. Команда Джорджа Майкла привезла з собою 100 тонн музичного устаткування 24 вантажівками. Для якісного звуку використовуються 25-метрові вежі. Над оформленням сцени заввишки з одинадцятиповерховий будинок, а точніше - майже 30 м над рівнем київської землі, працює понад 200 фахівців:  половина українських працівників, решта - з Великої Британії. У світі є дві сцени, які можуть похизуватися такими розмірами - це сцена Rolling Stones і Джорджа Майкла. На самій сцені буде 3 поверхи, на яких гратимуть музиканти. Джордж Майкл буде співати на висоті 2,4 метра. До речі, встановлюються велетенські екрани, щоб із будь-якого місця сцену було прекрасно видно. Будівельники працюють у поті чола цілодобово - у дві зміни. Як каже Роберт Купер, координатор всього туру Джорджа Майкла, артист дає по 2-3 концерти протягом тижня. Для того, щоб справлятися з цим, у них є 5 сцен такого ж розміру. Поки однi встановлюють цю сцену в Україні, інша частина команди працює в іншій країні. Англійці привезли з собою кухарів, щоб не звикати до кухні у різних країнах. Щодо Джорджа Майкла, вони не цікавляться, що саме їсть їхній шеф.

***

      За словами Сергія Галузіна, президента компанії «Євро- шоу», що займається організацією концерту, вартість квитків є доступною. Найдешевші коштують 100-150 гривень, найдорожчі місця - до тисячі гривень, а квитки у VIP-зону - 2,5-5 тисяч гривень. Та їх немає у продажу. Ці привілейовані 300 квиткiв організатори розповсюдять серед знайомих. Загалом концерт розрахований на 35 тис. глядачів.  Як каже касир Тамара Скарповійчук, квитків ще трохи є, але наразі їх купують активніше, особливо після «Таврійських ігор». Молодь надає перевагу дешевим, але не залежуються і за тисячу гривень.

***

      Джорджу Майклу вже заплачено гонорар, але скільки отримав артист за виступ, не розголошується. Керівник «Єврошоу» підкреслив, що цей концерт у 2,5 рази дорожчий за концерт Елтона Джона. Він взагалі намагався порівнювати Джорджа Майкла з сером Елтоном. То сцена у Джорджа вдвічі більша, то концерт організаторам обходиться значно дорожче. От має Україна честь прийняти дві зірки, так організатори тепер ненапорівнюються. Коли здійснюється заповітна мрія, каже Сергій Галузін, про суму не йдеться - свого часу він міг тільки мріяти про концерт такої зірки в Україні.

      Сергій Галузін каже, що Джордж Майкл - один із небагатьох артистів, хто вміє співати. «Будьмо відвертими, Мадонна співати не вміє. Тому на концерт у «зону платинум», де ми запланували до 300 місць, бажаючих купити квитки стоїть черга. Недавно приходили представники Управління державної охорони. Не важко здогадатися, що вони охороняють навіть не міністрів. Ми не знаємо, хто саме з вищого політичного кола купив квитки. Ці люди не люблять про себе говорити. Тож побачимо на концерті».

***

      Джорджу Майклу за його величність і манірність дали псевдо Павич. Однак в Україні, судячи з його побажань до організаторів концерту, ці його риси не проявилися. «Народний артист Британії» прилетить на приватному літаку з Лондона до Києва в понеділок перед концертом, поселиться, швидше за все, у готелі «Прем'єр Палац». Ймовірно, буде проведена якась незапланована благодійна акція. Адже його мати хворіла на рак і він з нею провів півроку, тому намагається завжди допомогти медперсоналу. Вiдомо, що Джордж відвідає одну з клінік і виділить кошти на лікування якоїсь дитини. Зараз це все обговорюється.

      Свої хіти, зібрані за 25 років, виконуватиме понад 2 години, і, судячи з планів, не затримуючись на ночівлю, полетить у Лондон - вирішувати свої зіркові справи.  Про особисті бажання Майкла організатори нічого особливого не кажуть. Вже достатньо, що в Москві першою новиною є не концерт, а те, що Джордж вибрав із меню суші, сухарики, дієтичну кока-колу... Про таке організатори київського концерту нічого сказати не можуть. Їх хвилюють важливіші питання: як завершити сцену до неділі, чи потрібно ще запрошувати робітників з-за кордону, адже проживання в готелі присутніх обходиться в 160 тис. доларів...

      Чого чекати від Джорджа Майкла на київській сцені - передбачити важко. Дворазовий володар американської музичної нагороди «Греммі» вже на першому концерті туру - на лондонському стадіоні «Уемблі», шокував фанатів. Він виніс на сцену ляльку американського президента, за яку вчепився собака, одягнутий в кольори англійського прапора. Що король Джордж приготував для Києва - ось у чому інтрига.

ДО РЕЧІ

      Для Ані Лорак концерт Джорджа Майкла став подією №1. Разом із нареченим Мурадом вона вже замовила квитки у VIP-зону. «У мене була давня мрія заспівати з ним у дуеті, -каже Ані. - Надіюся, вона коли-небудь збудеться. Можливо, пощастить зустрітися з ним після концерту й обговорити деякі спільні проекти. А поки що я чекаю на його приїзд. Джордж Майкл славиться своїм шоу, тому ця подія стане для України унікальною. Я днями зараз, перед його приїздом, слухаю диски Джорджа. І навіть поставила на дзвінок його пісню «Too Funky».

      Руслана щойно повернулася з Мексики і загорілася бажанням також потрапити на концерт Джорджа Майкла, та й цей день у неї вільний.

      Замовила квиток на концерт короля Джорджа і Наталя Могилевська.

      А от Таїсія Повалій, яка останнім часом є помітною персоною на світських тусовках, на шоу не збирається. 9 липня вона буде на гастролях за межами Києва. «Джордж Майкл? А що, це якесь свято? - каже її чоловік і продюсер Ігор Ліхута, - є артисти, які одним подобаються, іншим - не дуже. Ми з Таєю з великою повагою ставимося до Джорджа. Але нам більше подобається фанк-джаз. А так щоб iти на стадіон, сидіти там між натовпом під сонцем - це не наше. У нас була можливість відвідати концерт Елтона Джона. На запрошення Віктора Пінчука ми й на його вечірку ходили. А взагалі-то добре, що в Україну приїжджають сьогоднішні зірки, а не вчорашні».