Горобець у руках і журавель на корті

04.07.2007

      Професіональні тенісисти нині заробляють пристойні гроші. За один лише вихід на матч першого кола турніру серії «Великого шолома» вони отримують по декілька тисяч доларів. Відомо це і злодіям, які дедалі частіше своїми жертвами обирають спортсменів. Докотилася ця неприємна хвиля і до одного з найпрестижніших турнірів - Уїмблдонського, що зараз триває на околиці англійської столиці.

      Жертвами крадіїв днями став французький тенісист Мішель Ллодра, чий гаманець зник зі скриньки у роздягальні, коли спортсмен відійшов від неї буквально на півхвилини. А в іспанця Альберто Кости, який нині тренує свого співвітчизника Фелісіано Лопеса, взагалі вкрали всю сумку, де були й гроші. У Всеанглійському тенісному клубі з цього приводу повідомили, що організатори турніру попросили персонал більш уважно стежити за роздягальнями. Але контролювати всіх присутніх там фактично неможливо, оскільки дуже багато людей мають право входити в ці приміщення.

      Загалом цього року на престижних тенісних турнірах зафіксовано вже двадцять випадків крадіжок, і дедалі частіше лунають заклики встановити у роздягальнях камери спостереження. Адже у тенісистів крадуть дуже немалі гроші, дорогі годинники й мобільні телефони. Наприклад, у чеха Радека Штепанека поцупили аж п'ять тисяч євро.

* * *

      Із більш приємних турбот у організаторів Уїмблдонського турніру, відомого своїми традиціями, є обов'язок стежити за формою учасників. Відомо, що в Лондоні теніски й шорти або спідниці учасників змагань мають бути винятково білого кольору і виглядати пристойно. Так, перед одним із матчів довго вирішували, чи варто дозволяти виходити на корт француженці Тетяні Головін у червоних... трусиках. Нарешті випустили, вирішивши, що вони все ж не визирають з-під спідниці, коли спортсменка стоїть рівно. А ось улюблениця світських репортерів Марія Шарапова вийшла на корт у білій сукенці з «крильцями» на спині. За словами росіянки, таке вбрання вона замовила собі після перегляду балету «Лебедине озеро».

* * *

      Стосовно ж спортивного боку змагань, то в понеділок у жінок визначилися перші дві чвертьфіналістки. Бельгійка Жустін Енен (перший номер посіву) розправилася з кривдницею нашої Олени Бондаренко швейцаркою Патті Шнідер - двічі по 6:2. А Серена Уїльямс (7) навіть із травмою стегна впоралася зі словачкою Даніелою Гантуховою (10) - 6:2, 6:7, 6:2.

      Учора вдень до вісімки найкращих вийшла чешка Ніколь Вайдісова (14), яка в матчі четвертого кола обіграла титуловану Амелі Моресмо з Франції (4) - 7:6, 4:6, 6:1. До 17-ї години за київським часом визначився перший чвертьфіналіст і в чоловіків: Ферреро (Іспанія, 20) - Тіпсаревич (Сербія) - 7:5, 6:3, 7:6.

      Сенсаційну перемогу напередодні в третьому колі здобула 16-річна австрійка Таміра Пашек, яка у трьох сетах вибила з боротьби досвідчену росіянку Олену Дементьєву (12). Але вже вчора в ранковому матчi четвертого раунду вискочку обiграла росiянка Свiтлана Кузнецова (5) - 6:3, 6:2. Iншi матчi 1/8 фiналу станом на 17:00 були перерванi через дощ.

      На жаль, у парному розряді сестри Олена й Катерина Бондаренко здалися на милість австралійсько-італійського дуету Молік/Сантанджело - 2:6, 0:6.