ХРОНІКА

04.07.2007

Веслування

      На чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, що завершився в іспанському місті Понтеведро, українці здобули дві бронзові медалі. Юрій Чебан із міста Південного фінішував третім на дистанції 200 м серед каноїстів, а киянка Інна Осипенко-Родомська - у фіналі 200-метрівки на байдарці. Ці змагання були перевірочним стартом перед серпневим чемпіонатом світу в німецькому Дуйсбурзі, де розігруватимуть ліцензії на Олімпіаду-2008.

Фехтування

      У перший день чемпіонату Європи в бельгійському Генті українка Ольга Лелейко стала володаркою бронзової  медалі у змаганнях на рапірі. Найкраще серед наших шаблістів виступив Олег Штурбабін, котрий припинив боротьбу в 1/8 фіналу.

Гандбол

      У Відні відбулося жеребкування Ліги чемпіонів, яке визначило суперників і двом українським клубам із Запоріжжя. Жіночий «Мотор» розпочне турнір із другого раунду кваліфікації, де його суперниками будуть «Ольборг» (Данія), «Патрас» (Греція) і переможець відбіркової групи першого кола. Чоловічий «ЗТР» одразу на груповому етапі у квартеті І змагатиметься з «Чеховськими ведмедями» (Росія), німецьким «Гамбургом» і переможцем кваліфікаційної пари «Віборг» (Данія) - «Бешикташ» (Туреччина).

Велоспорт

      У Чернівцях відбувся чемпіонат України з шосейних перегонів, який зібрав майже всіх найкращих українських спортсменів, оскільки очки за перемогу в ньому зараховують у міжнародні рейтинги. Перегони з роздільним стартом виграв Володимир Дюдя з професійної команди «Мілрам». У груповій гонці вдруге поспіль переміг більш досвідчений Володимир Загородній, трохи відстав від нього Руслан Підгорний, а третім фінішував Михайло Халілов.

Регбі

      Одеська команда «Кредо-63», вигравши в Харкові у місцевого «Олімпу», вперше в своїй історії стала чемпіоном України. Переможні очки у матчі з кращим клубом двох попередніх першостей уже в доданий російським арбітром час одесити заробили зі штрафного, змінивши рахунок з 12:13 на 15:13 на свою користь.

      Тепер харків'янам для здобуття срібних медалей достатньо просто вийти на перенесений матч. Відтак третє місце відійде столичному «Авіатору».

      10-й тур: «Олімп» - «Кредо-63» - 13:15, «Авіатор» - «Епоха-Політехнік» - 17:10, «Арго-НАУ» - «Оболонь-Університет» (Хмельницький) - 24:27.

      Турнірне становище: «Кредо-63» - 28 (10), «Авіатор» - 24 (10), «Олімп» - 23 (9), «Епоха-Політехнік» - 14 (9), «Оболонь-Університет» - 13 (9), «Арго-НАУ» - 9 (9).

Олімпізм

      Сьогодні ввечері у Гватемалі відбудеться засідання МОК, на якому визначать місце проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року. Безсумнівним фаворитом букмекери вважають корейський Пхенчхан (коефіцієнт на пере- могу - 1,5 до 1), друге місце посідають російські Сочі (4 до 1), третє - австрійський Зальцбург (5 до 1). Для посилення позицій кавказького курорту до Латинської Америки прибув навіть президент РФ Володимир Путін.