Сьомого числа сьомого місяця - нокаут у сьомому раунді?

04.07.2007
Сьомого числа сьомого місяця - нокаут у сьомому раунді?

Так у понеділок стояли перед пресою Брюстер і Кличко. (РЕЙТЕР.)

      Цієї суботи у німецькому місті Кельн чемпіон світу в суперважкій категорії за версією IBF Володимир Кличко втретє відстоюватиме свій титул. Суперником 31-річного українця буде добре відомий нам американець Леймон Брюстер, якому Володя несподівано програв технічним нокаутом навесні 2004 року. Нагадаємо, тоді Кличко-молодший чимось отруївся, але розслідування інциденту однозначної відповіді на питання, що з ним сталося під час бою, так і не дало. Тож тепер у боксерів буде друга спроба прояснити, хто з них таки сильніший.

      Позавчора у «Кельнарені» суперники провели прес-конференцію, на якій розповіли про свою готовність до поєдинку. За повідомленням сайту Кlichko.com, першим слово взяв Володимир, який рішуче говорив про бажання забути одну з трьох поразок на своєму професіональному шляху: «Моя мрія - знову вийти в ринг проти Брюстера - стала реальністю, і нарешті я маю можливість закрити неприємну сторінку своєї кар'єри... Леймон - жорсткий і небезпечний суперник, один iз найсильніших «супертяжів» у світі, але тим краще, бо я ніколи не горів бажанням виходити в ринг проти слабких бійців».

      Тренер українця Емануель Стюарт, який, до речі, саме в день поєдинку святкуватиме 63-річчя, оцінив Брюстера як здатного на «красиву боротьбу». «На жаль, Володимир програв Брюстеру в першому ж двобої, в якому я виступав у ролі його тренера, - каже Стюарт. - Але відтоді він став кращим, довівши своїми перемогами, що по праву може вважатися найсильнішим бійцем суперважкого дивізіону. Леймон може вибухнути серією атак у будь-який момент, однак сьомого числа сьомого місяця дві тисячі сьомого року Володимир нокаутує Брюстера в сьомому раунді».

      34-річний американець нині вiдпустив бороду і став схожим на моджахеда, який чекає свого часу. Досі у 36 дуелях Брюстер програвав лише тричі, і тепер за словом у кишеню він не поліз: «Я знову нокаутую Володимира, і ніхто вже не заявлятиме, що перша моя перемога була випадковістю». Але надалі Леймон поступився словом своєму тренерові. Бадді Макгірт, витягнувши з рота свою традиційну люльку, повідомив: «Ми приїхали сюди, щоб завоювати титул чемпіона світу. Ми добре вивчили суперника й готові до того, щоб цього разу у Володимира не було навіть можливості виправдати свій програш, бо Леймон перебуває у чудовій формі. Я згоден із колегою (Стюартом), що двобій закінчиться нокаутом. Тільки його результат буде таким, як і три роки тому, коли Леймон відправив українця на підлогу».

      Пізніше журналісти поцікавилися думкою Віталія Кличка, який нині перебуває поруч з братом. Депутат Київради висловився поетично: «Володя повністю сконцентрований на двобої, зараз його можна порівняти зі стислою пружиною - рухливий, швидкий, добре комбінує удари на місці і в русі. Брат цілком врівноважений, тому всі розмови про психологічний тиск у зв'язку зі старою поразкою не мають сенсу. З огляду на величезну кількість матчів, виграних як Брюстером, так і Володимиром нокаутом, вважаю, що й цей поєдинок навряд чи продовжуватиметься всі 12 раундів».

      Усі квитки на суботній двобій у Кельні вже розпродані. Тож залишилося лише дочекатися виходу боксерів на ринг. Трансляція - на каналі «1+1» о 23:15.